Flyselskap

Emirates med sine første 3D-printede kabindeler i lufta

3D printede

Emirates bruker nyskapende 3D-printteknologi i produksjonen av deler til sine flykabiner. 3D printede elementer vil dukke opp i kabinen.

Flyselskapet har nå nådd en milepæl, ved at de første 3D-printede delene har blitt godkjent og installert i kabiner for testing ombord. De første delene som fikk luft mellom vingene i slutten av oktober er ventilasjonsrister til First Class suiter i utvalgte Emirates-fly.

3D printede flydeler

I tillegg bidrar Emirates til innovasjon innen 3D-printing av kabindeler gjennom å bruke Selective Laser Sintering (SLS). Det er en ny 3D-printteknikk som brukes til å produsere videoskjermrammer. SLS-teknologien har en rekke fordeler, som raskere produksjonstid og mellom 9 og 13 prosent lavere vekt enn skjermrammer fra tradisjonell framstilling eller fra 3D-printteknologien som tidligere har blitt brukt til kabindeler, Fusion Deposition Modelling.

SLS teknologien benytter seg av lasere som binder plastikkpulver til den formen som er definert av 3D-modellen. Dette gjør delene både lettere og sterkere. Andre fordeler med den nye teknologien er raskere produksjonstid per del og bedre utnyttelse av råmaterialer.

Om Emirates

Emirates kobler sammen mennesker og steder, inspirerer til reise og tilrettelegger for handel til over 157 destinasjoner i 84 land (inkluderer 16 destinasjoner for fraktfly). Ombord i den moderne og effektive flåten bestående av 252 passasjerfly (og 14 fraktfly). Tilbyr Emirates prisbelønnet komfort og service levert av vennlige kabinansatte fra 160 nasjonaliteter. I dag driver Emirates verdens største flåte av Airbus A380 og Boeing 777 fly. (Per 7. november 2017 har Emirates 100 A380 (inkl. syv to-klasses) og 137 Boeing 777-300ER)