Flyselskap

Icelandair trekker seg ut fra Stavanger og Trondheim

Stavanger og Trondheim

Icelandair legger ned Stavanger og Trondheim fra og med neste sommer.

Icelandair har i flere år fløyet en sommerrute til Bergen, Stavanger og Trondheim fra Sagaøyen. I følge Airlineroute på Twitter, vil to av disse destinasjonene nå legges ned.

Det betyr at om du skal til Norge, så vil Icelandair fra og med neste sommer kun vil fly til Bergen og Oslo. Ruten til Bergen ligger inne med en daglig frekvens bortsett fra mandag.

Til NRK sier Lufthavndirektør ved Stavanger lufthavn, Leif Anker Lorentzen følgende:

Enhver svekkelse av rutenettet er beklagelig. Samtidig så ser vi at ruten ikke har vært så etterspurt, som Icelandair la til grunn når den ble opprettet.

For Stavanger sitt vedkommende, føyer Icelandair seg beklagligvis inn i rekken over utenlandske selskaper som har måttet legge ned sine ruter til oljehovedstaden de siste årene.

Selskaper som British Airways, Air France og Lufthansa har alle sett seg nødt til å fjerne Stavanger fra sitt rutenettverk de siste årene.

Boeing 737 MAX

For flyinteresserte Bergensere, er det en liten gladnyhet. I følge routesonline.com, er ruten til Bergen en av de som etter hvert planlegges fløyet med Boeing 737 MAX. Icelandair har 16 Boeing 737 MAX-fly i bestilling, og leveranse av flytypen er planlagt fra starten av 2018.

Dette betyr at det forhåpentligvis ikke bare blir Norwegian som blir å se med Boeing 737 MAX i Bergen. De startet tidligere år langruter til USA fra Bergen med flytypen, etter at de i sommer ble første europeiske flyselskap som mottok en Boeing 737 MAX.

%d bloggere liker dette: