Flyselskap

Star Alliance medlem LOT setter Singapore på kartet

LOT setter Singapore

LOT Polish Airlines annonserte i går at selskapet planlegger rute mellom Warszawa og Singapore.

Ruten til Singapore er tilbake i ruteplanen etter 23 års fravær. Fra 15. mai vil ruten ble fløyet med en Boeing 787-8, med en frekvens på 3 ganger i uken. Fra 2. juli økes ruten til 4 frekvenser.

  • LO067 WAW2300 – 1715 + 1SIN 788 246
  • LO068 SIN0005 – 0615WAW 788 146

Ruten flys etter følgende mønster fra 2. juli 2018  x357 fra WAW,  x257 fra SIN.

Star Alliance-medlemmet har tidligere fløyet ruten mellom Warszawa og Singapore i perioden fra 1988 til 1995 ifølge OAG.

LOT setter Singapore
LOT IL62 – Ilyushin Il-62 – Verdens største jetfly i 1963. Foto: Youtube

I fra oktober 1988 ble Ilyushin IL62 brukt på “melkeruten” Warszawa – Tasjkent – Bangkok – Singapore, senere ble Bangkok-mellomlandingen fjernet. Emiratet Sharjah ble brukt som flyplass for mellomlanding fra juli til oktober 1991.  I 1991 introduserte LOT Boeing 767 på ruten, som fløy Warszawa – Delhi – Singapore, senere endret til Warszawa – Bangkok – Singapore fra oktober 1992, til siste flytur i mars 1995.

Ledige bonus-reiser

LOT er medlem av Star Alliance, og medlemmer av SAS Eurobonus kan ta ut billetter med LOT. Reiser i Business Class til Singapore kan være en utfordring på grunn av varierende tilgjengelighet av bonus billetter hos Singapore Airlines. Nå er det gode muligheter med LOT via Warszawa.

Ett tilfeldig søk på abonnementstjenesten Expertflyer.com viser tilgjengelighet mellom WAW og Singapore for inntil 4 personer i Business Class. Det er god forbindelse med LOT som åpner direkterute mellom Oslo og Warszawa allerede 25. mars 2018.

LOT setter Singapore på kartet

LOT Polish Airlines (Polskie Linie Lotnicze LOT) er et polsk flyselskap. Selskapet ble stiftet 1. januar 1929, da samtlige flyselskaper det året ble fusjonert inn til et nytt statlig selskap. Selskapets første internasjonale flyvning gikk til București i året 1930. Deretter satte LOT opp ruter til Athen, Helsingfors og Beirut.

I 2004 forsøkte LOT å få innpass på markedet for billige flybilletter ved å opprette datterselskapet Centralwings. Den første flyvningen fant sted på ruten Warszawa – London i 2005. Selskapet fløy ruter fra Polen til en rekke europeiske byer. På grunn av lav lønnsomhet besluttet styret å nedlegge Centralwings i 2009.

LOT er medlem av Star Alliance, og medlemmer av SAS Eurobonus opptjener bonuspoeng ved flyvninger på LOT.


Hold deg oppdatert på det som skjer i bransjen, lik Peter Fox på Facebook

Følg Facebook-gruppen flightdeals.no for de beste tilbudene på nett.

%d bloggere liker dette: