Flyselskap

Emirates Dreamliner bestilling endte som et mareritt hos Airbus

mareritt hos Airbus

Dubai Airshow 2017 eller bedre kjent som #DAS2017 er historie. Boeing “Stole the show”. Emirates som har vært, og er Airbus sin største kunde vendte tommelen ned.

I forkant av #DAS2017 var det publisert flere rykter om at Emirates ville fortsette med Airbus som hoff-leverandør. Ryktene vil ha det til at Emirates skulle bestille mellom 34-38 superjumbos. Derimot kom sjokket i løpet av uken, Emirates hadde inngått avtale med Boeing om kjøp av Dreamlineren, til tross for selskapets egen flåtemed kun Boeing 777 og Airbus A380 som flytyper, skriver avisen Arabian Business.

Pressemeldingene var ferdig skrevet og pressen var invitert, og de første VIP gjestene var på vei inn i rommet. Slik startet dag første dagen av #DAS2017. Det var dagen da Airbus hadde planlagt å kunngjøre en etterlengtet forlengelse av A380 superjumbos programmet fra flyets største fan nemlig Emirates.

Fra dritt til et mareritt hos Airbus?

For Airbus betyr det at selskapet mistet avtalen om ytterligere Airbus A380, mer enn bare en kontrakt som gikk i vasken. Det blir heller snakk opp et oppvaskmøte på ett av kontorene i Toulouse mandag morgen. Den havarerte avtalen kan bety slutten for produksjonen av modellen lenge før Airbus hadde sett det for seg.

På en annen side er også det at avtalen gikk i vasken en av årets nedturer for salgssjefen i Airbus.  Den kjente John Leahy, som med en ny A380-avtale i boks under Dubai Air Show skulle se frem til pensjonstiden etter 1. januar vel vitende om at han reddet Airbus A380-programmet i siste liten. 

 

Nå skriver arabiske aviser  om at Leahys selvsikkerhet rundt avtalen og at denne så godt som var i boks har blitt en pinlig affære for Airbus.

Kilde: Hangar.no — Bilder: Emirates.com

%d bloggere liker dette: