Flyselskap

SAS utsteder nytt obligasjonslån

Reiseforsikring forlenges ut året
Foto: Frende Forsikring

SAS utsteder obligasjonslån på 1,5 milliarder svenske kroner. 

SAS utsteder nytt obligasjonslån. SAS opplyser fredag ettermiddag, i en melding at flyselskapet utsteder et usikret obligasjonslån på 1,5 milliarder svenske kroner.

 

Lånet har en fast kupongrente på 5,375 prosent og har en løpetid på fem år, med forfall november 2022.

Obligasjonslånet ble kraftig overtegnet opplyser SAS, og pengene skal brukes til å refinansiere utestående gjeld og for generelle selskapsformål.

Tidligere denne uken det kjent at både Standard & Poors og Moody’s har oppgradert kredittratingen til flyselskapet SAS med et hakk til henholdsvis B+ og B1, samt at begge fastholder at utsiktene er stabile.

Flyselskapet nøler ikke med å utnytte oppgraderingen som kan gi utslag i billigere finansiering.

SAS utsteder nytt lån

Danske Bank og Nordea, sammen med SEB og Swedbank, fikk mandat til å ordne obligasjonslånet.

Lånet var kraftig overtegnet, og pengene skal brukes til å refinansiere eksisterende lån og til allmenne selskapsformål, skriver SAS. Obligasjonen skal noteres på Stockholms børsen.
– Vi er fornøyd med den store interessen fra investorene, noe som ytterligere bekrefter markedets økte tiltro til SAS.
Jan Torberger, Group Treasurer, SAS.

Om SAS

SAS er Nordens største børsnoterte fly- og reisekonsern og tilbyr flyreiser med utgangspunkt fra Nord-Europa. Scandinavian Airlines flyr internt i Skandinavia og til og fra destinasjoner i Europa, Nord-Amerika og Asia. SAS er medlem og en av grunnleggerne av verdens største flyallianse – Star Alliance – og kan sammen med 27 partnere tilby over 1300 reisemål i 192 land. For mer informasjon, besøk www.sas.no

%d bloggere liker dette: