Flyselskap

Video-serie: Livet på Torp

 

Livet på Torp

Ny nettserie fra TORP Sandefjord lufthavn gir deg et innblikk “i kulissene” på en flyplass.

Hva skjer egentlig med bagasjen etter at du har sjekket den inn? Og hva er det egentlig de tøffe gutta på vakta jobber med? Dette, og mye annet kan du få svar på i den nye nettserien «Livet på TORP». Nettserien har premiere 16. november og vises på nettsidene til Tønsbergs Blad, Østlands-Posten, Sandefjords Blad, Drammens Tidende og Telemarksavisa. Serien er et samarbeidsprosjekt mellom Amedia og Torp Sandefjord lufthavn.

 

5 episoder om fem ulike miljøer på Torp

På flyplassen jobber det over 700 mennesker i mange ulike selskaper med vidt forskjellige oppgaver.  Nettserien vises i første omgang over fem episoder hvor vi får bli kjent med fem helt ulike miljøer på flyplassen, som bidrar på hvert sitt felt til flyplassens daglige drift. Nettserien som gir deg et unikt innblikk i hva som skjer i kulissene på flyplassen, kan også følges torp.no/livetpatorp.

Om Sandefjord Lufthavn og Livet på Torp

Sandefjord lufthavn Torp  er en sivil lufthavn som eies og drives av Sandefjord Lufthavn AS. Lufthavnen er tredje størst på Østlandet, målt i antall passasjerer (januar–juni 2015) (etter Oslo Lufthavn, Gardermoen og Moss lufthavn, Rygge), og ligger ved Torp i Sandefjord kommune. Lufthavnen har én rullebane, og rullebanens lengde er 2 669 m.

Den drives med konsesjon fra Samferdselsdepartementet, og er en av få store flyplasser i Norge som ikke er eiet eller drevet av Avinor. Torp lufthavn eies av Vestfold fylkeskommune, Sandefjord kommune og Vestfold Flyplass Invest.

Pilot flyskole, Skandinavias største flyskole, holder til på Sandefjord lufthavn Torp. Lufthavnen har også en helikopterskole.

Sandefjord lufthavn ble bygget med NATO-infrastrukturmidler etter andre verdenskrig for militært bruk av Luftforsvaret. Etter lange og harde forhandlinger, startet også sivile flygninger fra lufthavnen i 1958. I nyere tid opererte blant annet Norsk Air med ruter til Bergen, Stavanger og Trondheim. Senere tok Widerøe over, som i dag opererer med en rekke destinasjoner, både innenriks og utenriks.

 

%d bloggere liker dette: