Flyselskap

Ruten til Miami reduseres kraftig i sommerprogrammet 2018

ruten til Miami

SAS gjorde et stort nummer av sin lansering av daglige flyvninger mellom Skandinavia og  Miami. I sommer flyr den bare tre ganger i uken.

I slutten av september 2016 startet SAS en daglig rute mellom Skandinavia og Miami. Avgangene ble først fordelt med fire ukentlige frekvenser fra Oslo, og tre frekvenser fra København. Det gir en årlig kapasitet på cirka 192.000 seter mellom “the sunshine State” og Skandinavia. Ruten ble forøvrig heftig innviet med tv-reklame og annen markedsføring.

Ruten til Miami # 4

Miami-ruten var den fjerde i rekken av nye langruter SAS åpnet, men den første fra Oslo lufthavn. I september 2015 var det ruten mellom Stockholm Arlanda til Hong-Kong som ble åpnet. Våren 2016 var det ruten til Los Angeles. Den fjerde ruten var mellom København og Boston, en rute som forøvrig ble drevet av Privatair med sin ombygde Business Jet. Flyet var tidligere brukt på «oljeruten» mellom Stavanger og Houston. Ruten med B737-BBJ til Boston ble avviklet høsten 2017, og erstattet av SAS relative magre langdistanse flåte.

Til tross for en stor kommersiell suksess siden oppstarten har ruten til Miami blitt et offer for kapasitetsmangel da Miami maskinen, skal deles med ruten til Boston.

Derfor vil SAS i det kommende sommertrafikkprogrammet kun fly tre ganger i uken mellom Skandinavia og Miami, fordelt med i to ukentlige frekvenser fra Kastrup Københavns flyplass og en ukentlig avgang fra Oslo flyplass melder bransje-nettstedet Check-in.dk (Bak betalingsmur).

Stockholm – kun vinterrute

Ruten mellom Stockholm og Miami ble innviet søndag 29. oktober i år. Denne får en pause når sommertrafikkprogrammet trer i kraft i slutten av mars 2018.

“Ruten fra Stockholm til Miami er ment som en vinterrute, og vi planlegger å fortsette denne neste vinter da vi ser veldig sterk etterspørsel i vintersesongen til Miami. Vår langsiktige plan er å betjene begge destinasjonene med økt antall frekvenser året rundt, sier Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

SAS betjener flyvningen til Miami med en Airbus A330-300, som har plass til totalt 262 passasjerer fordelt i tre klasser, 32 på Business Class, 56 på SAS Plus og 174 på SAS Go.

Kilde: Check-in.dk – Bilder: Pressefoto Swedavia / SAS

%d bloggere liker dette: