Flyselskap

SAS-trafikken faller kraftig i november måned

hardt lammet Flygelederstreik november måned

SAS forklarer stort fall i trafikktallene for november med jubileumsrekord i fjor.

Trafikktallene for november måned viser en kraftig svekkelse for SAS. Antall passasjerer falt med 4,8 prosent fra november i fjor til 2,3 millioner i år. Fyllingsgraden falt med hele 5,1 prosentpoeng til 68,6 prosent.

Imidlertid tjente SAS mye bedre per passasjer enn i november i fjor. Yielden økte med hele ni prosent til en svensk krone.

Dette forklarer SAS med fjorårets kampanje i forbindelse med at flyselskapet fylte 70 år. Den resulterte i rekordhøye volumer og en svak yield.

Copenhagen til Tokyo

– Trafikkvolumene i november og kabinfaktoren er derfor mer i tråd med nivåene før 2016. Denne trenden er ventet å fortsette igjennom vinterprogrammet i årsskiftet, skriver SAS i en melding.

Fall på interkontinentale ruter i november måned

Kapasiteten på interkontinentale ruter falt med 2,6 prosent og trafikken falt med 12,8 prosent. SAS forventer at kapasiteten på selskapets langdistanseruter vil falle i de neste månedene siden et Boeing 737 på wetlease ble faset ut i august.

Innenrikstrafikken falt med 2,1 prosent i november, mens trafikken i Europa og mellom de skandinaviske landene falt med 1,5 prosent.

– I tråd med hvordan etterspørselen utvikles sesongmessig, tilpasser vi nettverket for målgruppen vår. Samtidig fortsetter vi å investere i vårt kundetilbud, som verdsettes av våre kunder. I høst har vi oppgradert lounger i Chicago og Paris og åpnet en ny lounge i Oslo og en i Bergen, sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS i en pressemelding.

%d bloggere liker dette: