Flyselskap

airBaltic har salg frem til 12 desember

airBaltic

Våre venner hos airBaltic i Latvia holder førjuls salg. Du må bestille innen 12-12-2017 !

airBaltic flyr fra Oslo og Stavanger til Riga, og har etterhvert en spennende rutetilbud. Nå holder selskapet et aldri så lite førjuls salg. Mange gode priser, men dette er et «low-cost» selskap med en del skjulte kostnader. Eksempelvis belaster de deg opp mot NOK 300 for å sjekke inn på flyplassen, og ikke via «internettet».

airBaltic

Om airBaltic

airBaltic er Latvias største flyselskap, stiftet i 1995. Selskapets aksjer eies i hovedsak av den latviske stat (52,6%) og Baltijas aviācijas sistēmas (47,2%). De har hjemmehavn på Riga internasjonale lufthavn (RIX). Selskapet var frem til januar 2009 deleid av SAS. Selv om SAS ikke har noen eierposisjon i selskapet lenger, samarbeider likevel selskapene tett.

airBaltic opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo og  Stavanger til Riga internasjonale lufthavn.

airBaltic var det første flyselskapet i verden som introduserte det splitter nye Bombardier CS300-flyet. Fra nå av består selskapet-flåte av totalt 30 fly – Bombardier CS300, Boeing 737-500, Boeing 737-300 og Bombardier Q400Next Gen.

Selskapet ble etablert den 28. august 1995 gjennom et samarbeid mellom den latviske staten og SAS. Driften startet den 1. oktober, da selskapet fikk sit første fly levert til Riga lufthavn, en Saab 340. I 1996 gikk selskapet til anskaffelse av Avro RJ70-maskiner. Samtidig ble selskapet medlem av SAS’ fordelsprogram; EuroBonus. Selskapet mottok sin første Fokker 50-maskin i 1998

I 1999 ble airBaltic et registrert aksjeselskap, og alle selskapets Saab 340-maskiner ble erstattet av Fokker 50-maskiner. Selskapet fikk i 2003 nok en gang en ny flytype i sin flåte. Den første Boeing 737-500-maskinen ble da lagt til flåten, noe som gjorde at selskapet kunne operere med et enda mer utvidet rutenett. Selskapet åpnet i 2004 en base på Vilnius internasjonale lufthavn i Litauen.

Flåten økte suksessivt i årene som kom, og i 2007 ble nok en ny flytype lagt til flåten. Denne gang Boeing 757-maskiner, som gjorde det mulig for selskapet å operere langdistanseflygninger til destinasjoner som for eksempel Dubai og Tiblisi.

Selskapet har siden starten hatt et sterkt samarbeid med SAS, som frem til januar 2009 eide 47,2 % av aksjene i airBaltic. Selskapet har flere daglige flygninger fra Riga til SAS’ baser i København, Oslo og Stockholm. Selskapet deler også lounge med SAS, og opererer med slagordet «Well connected with SAS». Sitt samarbeid til tross, airBaltic er ikke medlem av den globale flyalliansen Star Alliance, men har enkelte codeshare-flygninger med medlemmene.