Flyselskap

Hainan Airlines kommer til Oslo Lufthavn ?

hainan airlines

Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines, med hovedkvarter i Haikou i øyprovinsen Hainan i Kina, har søkt det kinesiske luftfartstilsynet om å få starte opp to direkteruter til Oslo lufthavn neste år.

I følge routesonline.com har selskapet sendt søknad til Kinesiske luftfartsmyndigheter om å starte ruter mellom Peking og Oslo fra april. Fra mai måned ønsker selskapet å fly til Oslo fra byen Shenzhen. Shenzhen er en storby i provinsen Guangdong ved Kinas kyst mot Sørkinahavet. Byen ligger rett ved Hong Kong.

Twitter melding: @Airlineroute
Fem ukentlige frekvenser mellom Oslo og Kina betyr cirka 1000 seter i uken i hver retning.

Eierselskapet til Hainan Airlines, HNA Group har ekspandert voldsomt med internasjonale oppkjøp på minst 36,2 milliarder dollar fra sommeren 2015 til mai i år. Gjelden var på over 600 milliarder kroner i juni. Eierstrukturen er uklar.

HNA har de siste årene kjøpt hoteller og reiselivsselskaper i Europa og USA. I fjor kjøpte HNA Tourism Group det amerikanske Carlson Hotels Group. Med på kjøpet fulgte vel 51 prosent av aksjene i børsnoterte Rezidor.

Om Hainan Airlines

Hainan Airlines er et flyselskap med hovedkvarter i Haikou i øyprovinsen Hainan i Folkerepublikken Kina. Det er det største privateide flyselskap i landet, og det fjerde største i det hele tatt i Kina målt etter flyflåtens størrelse. Det betjener ruteflydestinasjoner både innenlands og utenlands, og har også en stor chartertjeneste.

Hovedbasen er Haikou Meilan internasjonale lufthavn, men rutenettet har også knutepunkter på Beijing hovedstadslufthavn, Xi’an Xianyang internasjonale lufthavn, Taiyuan Wusu lufthavn og Ürümqi Diwopu internasjonale lufthavn.

Den 30. november 2007 ble de fire HNA-eide flyselskapene – Hainan Airlines, Shanxi Airlines, Chang’an Airlines og China Xinhua Airlines, sammenslått til Grand China Air.

Det kinesiske flyselskapet har en stor og forholdsvis moderne flyflåte med flytyper som Airbus A330-200 og -300, Dreamlinere av typene 787-8 og 787-9. I tillegg har selskapet Boeing 737 MAX 8 til kortere ruter.

%d bloggere liker dette: