Flyselskap

SAS har nærmere 4,5 milliarder i skjult egenkapital

skjult egenkapital pengestøtte Kun to piloter

Flyselskapet SAS eier i dag 17 start- og landingstillatelser i døgnet ved London Heathrow lufthavn i London. 

Selskapet har i dag flyvninger fra København, Oslo, Stockholm og Stavanger med videreforbindelser til andre destinasjoner i Skandinavia og Norden.

Landingsrettigheter ved London Heathrow regnes som verdens mest verdifulle. Prisen flyselskapene er villig til å betale for dem vil være avhengig av tid på dagen og ukedag.

Verdien av rettighetene er ikke tatt med i regnskapene til flyselskapet, ifølge toppsjef Rickard Gustafson, skriver Dagens Industri. (Bak betalingsmur).

Avisen har fått regnet på verdien av rettighetene – og har kommet opp med tallet 4,5 milliarder svenske kroner, som egentlig kan betegnes som skjult egenkapital i SAS regnskaper.

Skjult egenkapital

Med sine 17 slots (landingsrettigheter) er SAS i dag det sjette største flyselskapet ved den travle London flyplassen.

Men rekord prisen for en enkelt Heathrow slot forblir ubrutt. I 2016 solgte Kenya Airways sin eneste Heathrow landingsrettighet til Oman Air for ikke mindre enn US $ 75 millioner.

Oman Air bruker nå denne landings-rettigheten for sin nattflyvning fra Muscat til London, som ankommer tidlig om morgenen – som er en den mest travle tiden for langdistanse ankomster på Heathrow. Det forklarer den relativt heftige prisen som Oman Air betalte for rettigheten.

Legger man til grunn prisen Oman Air i sin tid betalte for sitt innpass på den velrenommerte flyplassen vest for metropolen London, er verdien av SAS sine rettigheter verdsatt til nærmere 11 milliarder svenske kroner.

Skjult egenkapital
Pressebilde: www.heathrow.com

London Heathrow

Heathrow lufthavn (LHR) oftest omtalt kun som Heathrow, er Londons største lufthavn, og den travleste lufthavnen i Storbritannia. Den ligger i Hillingdon, som er i Londons vestligste bydel.På verdensbasis er Heathrow den tredje travleste i totalt antall passasjerer, men på grunn av det store antallet mellomlandinger har den det høyeste antall internasjonale passasjerbevegelser.

I rekordåret 2016 reiste 75,5 millioner passasjerer via flyplassen, og på den mest travle dagen var det 257 922 reisende gjennom de 4 operative terminalene.

Hold deg oppdatert på det som skjer i bransjen, følg bloggen www.peterfox.no eller følg Peter Fox på Facebook

Bli medlem av Facebook-gruppen flightdeals.no 

%d bloggere liker dette: