Flyselskap

Cathay Pacific melder seg på kampen om ultra-long haul

Cathay Pacific ultra-long haul

Cathay Pacifics nye rute mellom Hong Kong og Washington er det siste skuddet i kampen for ultra-long-haul overlegenhet. Ruten vil i følge analyse nettstedet OAG bli verdens 12. lengste.

Hong Kong selskapet går til mot angrep på regionale konkurrenter. Kundenes ønsker om direkteflygninger uten unødvendige stopp flyttes stadig fremover. Nye og mer moderne fly som er mer drivstoffeffektive flyhøyder, strekkes grensene stadig.

Cathay Pacific nye Washington-rute vil slå American Airlines sin rute til Dallas på 13,073km. Cathay vil igjen ha den lengste ruten ut fra Hong Kong.

Selskapets østgående rute til New York er på 12.991 kilometer og flys på 15 timer og 40 minutter, mens en østgående rute til Washington vil ta omtrent 30 minutter lenger.

Cathay Pacific kunngjøring av nye non-stop-ruten til Washington har gjort at selskapet seriøst har meldt seg på kappløpet innen Ultra-Loung haul, drevet av nyere og mer drivstoffeffektive fly. Den nye ruten ble kunngjort på onsdag, og som skal lanseres neste år. Cathay Pacific vil benytte et Airbus A350-fly på ruten Det vil være den lengste kommersielle flyruten fra Hong Kong.

Den amerikanske hovedstaden vil være Cathay Pacifics syvende amerikanske destinasjon og den 12. lengste ruten i verden, ifølge selskapet OAG Aviation.

Flyselskaper i Asia-Stillehavsområdet er i et evig kappløp om å fly til den andre siden av kloden, og igjen kan ta tittelen verdens lengste rute som avanserte, brensel-effektive fly gjør ruter på opptil 18 timer mulig.

Ultra-long haul forsterkes ytterligere i 2018

De nyere rutene innen langdistanse er gjort mulig på grunn av den drivstoffeffektive Airbus A350 – som har en maksimums-radius på 15.000 km – og Boeing 787, som kan fly 14.140km.

Et enda mer langtrekkende Airbus A350-fly, som er i stand til å tilbakelegge 18.000 km blir lansert neste år. Singapore Airlines har til hensikt å ta i bruk flyet, og vil overta verdens lengste rute-tittelen, og starte nonstop-fly fra Singapore til New York. Det blir en overfart som vil vare opp mot 18 timer. Flyselskapet la ned non-stop New York-flyene i 2003, da høye drivstoffpriser gjorde ruten lite rentabel.

Den lengste avstanden som i dag flys av et kommersielt selskap er de 14.535 km mellom Auckland og Doha. Ruten flys av Qatar Airways.

%d bloggere liker dette: