Flyselskap

Qatar Airways ønsker å øke eierandelen i Cathay Pacific

eierandelen i Cathay Pacific

Qatar Airways er interessert i å øke sin eierandel i Cathay Pacific. Forutsetningen er at selskapets to største investorer, Swire Group og Air China, blir med videre Qatar Airways konsernsjef Akbar al-Baker.

Det Doha-baserte flyselskapet annonserte kjøpet av nesten 10% av Cathay i november for å få et bedre fotfeste i Øst-Asia. Nå ønsker flyselskapet å styrke sine strategiske forbindelser med det Hong Kong baserte selskapet. Det fortalte Qatar Airways konsernsjef Al-Baker i tv-intervju med Bloomberg Televisions i går. Qatar Airways holder en aksjepost i selskapet på 9,9%, og det er tredje største eierandelen i Cathay Pacific

«Hva som skjer i fremtiden kan jeg selvfølgelig i si noe om. Men flyindustrien er veldig lite forutsigbar» sa al-Baker. «For øyeblikket har Qatar Airways ingen intensjon om å gå over det oppgitte målet som vi allerede har i tankene. Vi vil ikke gå over 10% i Cathay for tiden. «

Eierandelen i Cathay Pacific

Qatar Airways kjøpte 9,6% i Cathay fra Hong Kong-baserte Kingboard Chemical Holdings og tilknyttede selskaper for HK $ 5.16mrd i november, noe som gjør den til den tredje største aksjonæren. Investeringen vil gi Qatars flyselskap tilgang til fastlands-Kina, et land som skal oppstå som verdens største luftfartsmarked innen tiår.

Cathay har et stort potensial for å vokse videre, og den nåværende restruktureringsarbeidet vil bidra til å overvinne de vanskelige tider, sa al-Baker.
Cathay er midt i den største bedriftens revolusjon i to tiår for å bidra til å gjenopplive inntektene.