Credit cards

Slik får du weekend-turen billigst mulig

 

Frister det med en weekend-tur i disse travle førjulstider? Det kan være godt med et avbrekk fra hverdagen i blant, enten det er julegaveshopping i Oxford Street, julemarked i Berlin eller glitrende tivoli i København.

Ønsker du å komme billigst mulig fra det, kan det være lurt å legge turen til byer som Budapest, Riga eller Krakow. Disse byene er minst like “julete” og fine som andre, men her får du mer for pengene! Les videre for å få flere tips til en billigere weekend-tur.

Skriv handleliste

Uansett om shopping er hovedformålet med turen eller ikke, kan det være lurt å sette opp en plan før du reiser. Tenk over hva du skal kjøpe, hvor mye det kan koste og skrev det gjerne ned. På denne måten er det i hvert fall litt lettere å unngå å kjøpe mye mer enn du egentlig trenger.

Tenk også på bagasjeplass og hvor mye du har behov for å pakke. Får alt plass i en liten trillekoffert kan du ha det som håndbagasje og slippe den ekstra kostnaden for en innsjekket bagasje. Dersom du kun tar med deg en håndbagasje bør du derfor begrense shoppingen.

Bestilling av fly og hotell

Når du skal bestille fly og hotell bør du aldri gå direkte inn på selskapenes hjemmesider. Bruk heller sammenligningstjenester som for eksempel Finn.no, Momondo eller Hotels.com. Her er det ikke bare mange flere å velge mellom, men også lettere å finne det billigste alternativet.

I tillegg bør du ha klart kravene dine til hotell og velge deretter. Noen ønsker luksus, mens andre ikke ønsker å bruke pengene sine på nettopp dette. For å få en weekend-tur billigst mulig, anbefaler vi å se etter hosteller eller hoteller som ligger litt utenfor sentrumskjernen.

Planlegg aktivitetene i forkant

Det lønner seg alltid å planlegge aktivitetene i forkant. Ikke bare får man bedre oversikt over hvordan helgen skal tilbringes, det åpner også for muligheter til å skaffe seg rabatter på aktivitetene. Sjekk blant annet ut Let’s Deal for å finne de beste rabattene på aktiviteter, slik som Afternoon Tea i London eller spa i Krakow.

Det finnes også aktiviteter som er helt gratis. Du kan blant annet dra på museum, gå tur i parker, besøke de ulike turistattraksjonene eller byens julemarked for ekstra julestemning. Det er ikke garantert at alle disse aktivitetene er gratis i byen du velger å dra til, så det er derfor viktig å gjøre research og planlegge før du reiser.

Bruk kredittkort

Når du skal bestille en reise bør du bruke kredittkort. Det er fordi du får gratis reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler over halvparten av reisen med kortet. Merk at dette inkluderer kostnader for transport til og fra flyplassen også.

I tillegg til den ekstra sikkerheten, kan du bruke et kredittkort for å samle opp bonuspoeng til senere reiser. Flere tilbydere av kredittkort har nemlig fordelsprogram der man får bonuspoeng på ulike kjøp, slik som flybilletter, dagligvarer eller drivstoff, som kan brukes til å finansiere neste reise.

Bank Norwegians VISA kort har ingen uttaksgebyr

 

Et eksempel på et slikt kort er Bank Norwegian-kortet. Dette er et av få kort som tilbyr gratis minibankuttak i utlandet. I tillegg vil du opptjene CashPoints hver gang du bruker kortet: 5% på LowFare billetter, 20% på alle Flex-billetter og 1% på alle andre kjøp. Disse poengene kan blant annet brukes på fremtidige reiser. Samler du opp nok poeng, kan din neste flybillett være helt gratis! For eksempel får du en flybillett til Paris for 349 CashPoints.

Men husk å bruk kredittkort smart – hos flere banker påløper det nemlig et gebyr hver gang du tar ut penger i en minibank i utlandet. Det er derfor viktig å sammenligne kredittkort for å finne den beste for deg. Dette inkluderer blant å undersøke hvilke transaksjoner som har gebyrer, hvor du kan spare opp mest mulig bonuspoeng og hvilke reiseforsikring som dekker ditt behov.

Få tilbake momsen

Det mange kanskje ikke vet, er at man kan få tilbake momsen på nesten alt man handler under turen. Dette er derfor noe å vurdere spesielt dersom weekend-turen har bestått av mye shopping, da det er store summer å spare her.

Den ekstra halvtimen det tar å få ordnet dette på flyplassen er definitivt verdt det da du kan få tilbake hele 20% av kjøpesummen. Husk å ta vare på kvitteringene dine, så har du god oversikt over de kjøpene du skal rapportere på flyplassen.

 

God tur!