Flyselskap

Norwegian Air Argentina har fått nødvendige godkjennelser

Det nystiftede argentinske datterselskapet til Norwegian Air Shuttle fikk denne uken nødvendig godkjennelser fra Argentinas samferdselsmyndigheter. Godkjennelsen innebærer rett til å drive 152 ruter, både innenlands i Argentina, og også internasjonalt.

Etter en offentlig høring som ble avholdt tilbake i september og Air Transport Advisory Committees avgjørelse i slutten av oktober, var det siste trinnet i prosessen den formelle godkjenningen fra Samferdselsdepartementet, som fant sted 11. desember.

Norwegian Air Argentina (NAA) ba om 155 ruter, men departementet fulgte rådgivningsutvalgets forslag om å ikke gi sin innstilling til tre innenriksruter, da statistikk viser at dagens belastningsfaktorer er lavere enn 55 prosent.

Norwegian Airlines Argentina med 70 fly i flåten

NAAs ambisiøse plan er å skape fire baser i Argentina: Buenos Aires, Cordoba, Mendoza og Salta. Fra disse basene har selskapet planer om å operere med inntil 70 fly, 50 Boeing 737-800 og 20 787-9 Dreamliner.

Selskapet forventer å skape 3.200 nye direkte stillinger. I tillegg vil det skape opp til 50.000 indirekte jobber, som følge av den økonomiske veksten i byene de skal fly til og fra. Prosjektet forventes å representere en investering på 4,3 milliarder dollar over en 12 års periode.

Norwegian Air Argentina
Ole Christian Melhus, CEO of Norwegian Air Argentina

Lavprisselskapet vurderer også ruter til byer som Dallas, Honolulu og Johannesburg, sier Ole Christian Melhus. Han er ansvarlig for Norwegian virksomhet i Argentina. Rutene til USA er planlagt mot slutten av 2018, etter at selskapet startet med innenlandske og sør-amerikanske destinasjoner, sa Melhus.

For amerikanske ruter ble forespørselen om å fly til Dallas, San Francisco, Washington, Fort Lauderdale, Honolulu, Chicago og Los Angeles gitt. Populært som det er en gradvis tilnærming for noen av de nevnte byene, ettersom etterspørselen ikke er lik for alle byer, og det er en betydelig konkurranse fra både LATAM og Aerolíneas Argentinas, i tillegg til Delta, United og American.

Norwegian Air Argentinas første fly blir en Boeing 737-800. Den har allerede reservert LV-HQH-registreringen og forventes å ankomme i Argentina mellom januar og februar. Da påbegynnes det en sertifiseringsprosess for at selskapet skal kunne motta en AOC. En annen oppgave blir å inngå kollektive avtaler med fagforeningene, og å fullføre rekruttering av kabinpersonalet og piloter.

Hvis Norwegian Air Argentina fullfører disse trinnene uten forsinkelser, har selskapet til hensikt å starte kommersiell drift innen juni 2018.