Flyselskap

FlyViking legger ned ruten til Hammerfest

 

ruten til Hammerfest

FlyViking har besluttet å legge ned ruten til Hammerfest fra 2. januar.

– Belegget er så lavt at det ikke svarer seg å drive ruta. Når vi samtidig har fått en forsinkelse på rundt fire måneder på vårt fjerde fly, så velger vi å heller styrke våre andre flyruter i Norge, sier direktør i FlyViking, Heine Richardsen, til Hammerfestingen som har postet det på sin Facebook-side.

Markedssjef Kristine Jørstad Bock i FlyViking forteller videre til nettstedet iFinnmark.

– Vi har et ruteprogram som er lagt opp til fire fly. Når det går fire-fem måneder før vi får det fjerde flyet, så må vi ta fra den ruten med minst belegg. Det er det som ligger bak avgjørelsen om å fjerne Hammerfest-ruta.

Ruten til Hammerfest – først slutt på morgenen

Det var i slutten av mars i år at FlyViking landet for første gang i Hammerfest . 21. november ble det klart at morgenruta fra Hammerfest til Tromsø skulle legges ned.

– Slik som det er nå, så jobber vi med å dekke over hele programmet vi har og de viktigste rutene vi har. Vi må se fortløpende på hva vi kan levere og ikke, men per nå er det Hammerfest-ruta som er tatt ned og ingen andre, sier Jørstad Bock.

Ingen informasjon

Lufthavnsjef Kjetil Kvamme ved Hammerfest lufthavn er ikke kjent med at FlyViking trekker seg ut av Hammerfest.

– Jeg har ikke fått noen informasjon om dette, så jeg kan ikke uttale meg i saken, sier han til iFinnmark.

Om FlyViking

FlyViking tilbyr ruteflyvninger tilknyttet regionale flyplasser I Norge. Selskapets initielle flypark vil være basert på DHC8, dette er en serie maskiner vél tilpasset regionale flyplassers banelengde og topografi.FlyViking eies av Viking Air Norway AS, som igjen er eiet av et antall aksjonærer med Ola OK Giæver jr, grunnlegger og som største aksjonær.

%d bloggere liker dette: