Flyselskap

SAS setter lokal mat fra Lødingen på menyen

lokal mat fra

Lokalmatprodusenten Den Sorte Gryte i Lødingen i Nordland, har inngått avtale med SAS.

Selskapet skal levere sin prisbelønte brunost til flyvninger i forbindelse med selskapets nye lokalmatsatsing «New Nordic by SAS».

– Dette er et matkonsept inspirert av SAS sine reisende og den nordiske matfilosofien. Den lokale opprinnelsen og sesongens råvarer er sentrale, står det i en pressemelding fra samarbeidspartnerne.

Head Chef & Manager Meal Planning i SAS, Peter Lawrance, kontaktet Hanen, næringsorganisasjonen for gårdsmat, da de ønsket brunost fra en norsk lokalmatprodusent på sine menyer.

 

– Det er kjempegøy at SAS ønsker ost fra Den Sorte Gryte, sier Jorunn Husjord i Den Sorte Gryte til Harstad Tidende.

Lokal mat fra Lødingen

Osteprodusenten Den Sorte Gryte trodde knapt hva de hørte da Bernt Bucher-Johannessen ringte og etterspurte 100 kilo brunost – i første omgang. Nå som de har levert enda 100 kilo, produserer de ost nærmest døgnet rundt.

– Livet er travelt, men veldig gøy. Vi rører all osten selv, så produksjonen tar litt tid. Det er kjempegøy at SAS ønsker ost fra oss.

Jorunn Husjord i Den Sorte Gryte.

På SAS-menyen står blant annet: Lettrøkt hanebryst fra Bjärehalvön med gulrotsydet hvete, krem med Den Sorte Grytes brunost og grønnkål syrnet i Ringi eplemost. Serveres med gulrotsvinaigrette og gulrotpuffet bokhvete.

Om Den Sorte Gryte – bedriften

I 1983 startet Jorunn og Svein-Magne på Møllevollen Gård med 45 geiter i gammelfjøsen ifra 1937.  I årenes løp har det skjedd mye. De har drevet med grønnsaker, og arbeid utenom gården i perioder, men valgte til slutt å drive med ysting og heltids arbeid på gården.

I 2008 startet bygging av ny geitfjøs til 300 geiter, og melkeproduksjonen kunne øke. Høsten 2011 brant det lille gårdsysteriet ned, så da ble det å kaste seg i bygging igjen.

Sommeren 2015 sto det nye produksjonsanlegget til Den Sorte Gryte klart for både produksjon og gjester.

Bedriftens 300 geiter produserer masse deilig melk, noe videreforedler bedriften selv, og resten leveres til Tine. I det nye ysteriet koker selskapets Brun Geitost i Den Sorte Gryte.

Kilde: Harstad Tidende –  Hovedbilde: Den Sorte Gryte – Facebook

%d bloggere liker dette: