Hotel

Hurtigruten og Stordalen samarbeider på Svalbard

Hurtigruten og Stordalen

Over 70 års historie i ny, moderne drakt. Tradisjonsrike Spitsbergen Hotel er snart klar for nyåpning som Funken Lodge. Det går samtidig inn i Nordic Choice Hotels-familien som et frittstående hotell.

– We’re heading North! Endelig kan Nordic Choice Hotels tilby Svalbard til våre gjester, og jeg er utrolig glad for at Funken Lodge blir en del av vårt tilbud. Hotellet symboliserer alt vi ønsker å få til på Svalbard: Respekt for det tradisjonelle i møte med det moderne. Med sin unike historie og snart toppmoderne komfort, er hotellet som skapt for oss, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels.

Lang historie – spennende fremtid

Hotellet eies og drives av Hurtigruten Svalbard. Det ble oppført i 1947 som bolig for funksjonærer i Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Steder fikk raskt kallenavnet “Funken” som nå blir hotellets offisielle navn. I tillegg fungerte det som representasjonsfløy for gruveselskapet.

– Dette er et stykke Svalbard-historie som endelig får den drakten det fortjener. Funken Lodge skal fortsatt ha Svalbards beste restaurant. Nå blir det også Svalbards beste hotell, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

Etter at Hurtigruten Svalbard kjøpte det i 1991, har det vært gjennom flere oppussinger og utvidelser, men ingen så omfattende som nå. Når dørene åpnes for nye Funken Lodge, vil det som skal bli Svalbards beste hotell bestå av 88 helt renoverte gjesteværelser.

– Vi så et enormt potensiale for videre utvikling da vi bestemte oss for å satse maks i å gjøre hotellet til en attraksjon i seg selv. Sammen med Nordic Choice Hotels skal Hurtigruten bidra til å trekke flere norske og internasjonale reisende til denne fantastiske perlen – gjennom hele året, sier Skjeldam.

Som frittstående hotell i Nordic Choice havner Funken Lodge i eksklusivt selskap sammen med blant annet Copperhill Mountain Lodge i Åre og The Thief på Tjuvholmen i Oslo.

– Svalbard er en av Nord-Europas mest spennende og eksotiske destinasjoner, og nå kan reisende som ønsker kun det beste finne det også på 78 grader nord. Vi i Nordic Choice Hotels har sett at gjester etterspør kvalitet, eksklusivitet og opplevelser utenom det vanlige. Det får de på Svalbard og med Funken Lodge, sier Stordalen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Unike tilbud – unike opplevelser

Funken Lodge setter gjestene og opplevelsen i fokus med Svalbards høyeste servicenivå. Med sin sentrale plassering på Haugen, har Funken Lodge panoramautsikt over Longyearbyen. I Funktionærmessen Restaurant, også den nyoppusset, kan utsikten nytes sammen med nøye utvalgt mat og drikke fra en vinkjeller med over 15.000 flasker. Det gamle Nordpolet, som huset polutsalg i Funkens kjeller fra 1954, er bevart som et unikt lokale for vin- og champagnesmaking. Peisestuen, ikke langt fra den nye baren, blir hotellets samlingspunkt for å dele dagens Arktiske eventyr og opplevelser. Gjestene kan også slappe av med sauna og trimrom, eller bestille nye utflukter og aktiviteter direkte fra hotellet.

Funken Lodge skal fortsatt drives av Hurtigruten Svalbard. Men som det 24. hotellet i Nordic Hotels & Resorts bli tilgjengelig for Nordic Choice Hotels sine gjester og medlemmer.

FAKTA – FUNKEN LODGE

Antall rom: 88, herav 59 dobbeltrom, 10 twinrom, 14 enkeltrom, 4 suiter, 1 handikapprom.

Restaurant: Funktionærmessen Restaurant

Konferansefasiliteter: Flere møterom, opptil 140 personer.

Andre fasiliteter: Cocktailbar, peisestue, trimrom og velværeavdeling med sauna.

Andre tilbud: Rikholdig tilbud av aktiviteter og opplevelser.