Flyselskap

SAS alene om Boston rute -Norwegian legger ned

passasjerrekord svakt sas  Droppe langruter SAS alene

Norwegian legger ned rutene til Boston fra Oslo og København. I stedet fokuserer selskapet på Boston fra London og Paris.

Det var i mai 2016 at Norwegian introduserte Boston i sitt nettverk. Både fra Oslo og København kunne man fly direkte til Boston inntil tre dager i uken. Kort tid før hadde SAS lansert ruten med en wetleaset maskin fra Privatair. SAS-flyet var opprinnelig innleid til satsningen mellom Stavanger og Houston, ofte kalt oljeruta.

SAS alene

SAS alene til Boston

Som en konsekvens av redusert aktivitet i oljeindustrien, besluttet SAS også legge ned ruten mellom oljebyene Stavanger og Houston. Ruten til Houston var i drift frem til 23. oktober 2015. Det innleide flyet ble først flyttet til København, og brukt til å forsterke rutetilbudet til New York.

Maskinen ble den 29. mars 2016 satt i trafikk til Boston Logan flyplass. Da kontrakten med Privatair utløp høsten 2017, fortsatte SAS med en egen A330.

Nå er SAS alene om ruten til Boston siden Norwegian besluttet å legge ned rutene til Boston fra både Oslo og København. Den frigjorte kapasiteten vil fortsatt bli brukt på Boston ved å øke daglig trafikk fra Gatwick og med den splitter nye linjen mellom Paris CDG og Boston.

Om Boston

Boston er hovedstaden og den største byen i delstaten Massachusetts i USA. Boston er også den uoffisielle hovedstaden i regionen New England. Byen er en av de eldste og mest velstående i USA, med en økonomi basert på utdannelse, helsetjenester, finans og høyteknologi.

Byen ble grunnlagt 17. september 1630 og er oppkalt etter Boston i England. En rekke kjente universiteter, deriblant, Boston College, Boston University og Berklee College of Music holder til i byen.