Flyselskap

En introduksjon til Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines ble kåret til det beste afrikanske flyselskapet i 2017.

Ethiopian Airlines ble kåret til det beste afrikanske flyselskapet i 2017.
Selskapet har den yngste flåten i Afrika og flyene er moderne og miljøvennlige. Flyselskapet flyr til mer enn 90 internasjonale destinasjoner på fem kontinenter.

Kaffelandet – Ethiopia

For 1500 år siden, i provinsen Kaffa, skal gjeteren Kaldi ha oppdaget at geitene hans ikke fikk sove etter å ha spist noen røde bær. Han fortalte det til en munk som straks startet eksperimenteringen, og vips: Kaffe var oppfunnet. Uansett om sagnet er sant eller ei har Etiopia har en sterk kaffekultur, og kaffe herfra smaker slik kaffe skal smake.

Addis Ababa er et mekka for kaffefantaster, og et besøk til Kaffa som ligger 350 kilometer sørvest for hovedstaden, garanterer kaffeopplevelser av de ytterst sjeldne. Ikke glem å nyt en kopp eller tre før du drar videre.

Fly komfortabelt nye Dreamliner

Med moderne seter og god benplass får du nå en mer komfortabel reise over lange distanser. Prøv nye Dreamliner!

Dreamliner er bygget av et lett karbonmateriale som gjør flyene mer drivstoffeffektive, og dermed også mer miljøvennlige enn andre fly. Lettere fly betyr også mer effektiv flyving, og du kommer dermed raskere frem til din destinasjon.

I tillegg til større plass til håndbagasjen og en kabin som oppleves romsligere, byr Dreamliner opp til en behagelig reise med en rekke fordeler.

Lavere kabintrykk, høyere luftfuktighet og jevn tilførsel av frisk luft gjør at du får mindre jetlag. Belysningen i kabinen er designet for å ta vare på døgnrytmen din, og tilpasses automatisk etter det aktuelle tidspunktet.
Når du ikke sover kan du nyte utsikten gjennom vinduene på flyet som er hele 65 prosent større enn i tilsvarende fly. Innebygget lysteknologi i vinduene har erstattet solskjermen, og du kan selv justere hvor mye lys som slippes inn.

Takket være moderne teknologier og støydempende materialer er også støynivået i kabinen redusert. Med Dreamliner skal du kunne nå din destinasjon uthvilt og klar for nye eventyr.

Ethiopian Airlines i Norge

  • Første flyvning i mars 2017
  • Fem ukentlige flyvninger til Addis Abeba via Stockholm
  • Flyr en moderne Boeing 787-800 (Dreamliner)
  • Salgskontoret ligger i Øvre Slottsgate 6
  • Åpningstid: Mandag til fredag kl. 09:00-16:00
  • Tlf. +47 220 64 401

Om selskapet

Siden det første flyet tok av 8. april 1946 har Ethiopian vært en pioner innenfor afrikansk luftfart. Ethiopian er det raskest voksende og mest lønnsomme flyselskapet i Afrika.

Ethiopian har også den yngste flåten i Afrika. Flåten inkluderer ultramoderne og miljøvennlige fly med en gjennomsnittsalder på mindre enn fem år.

Selskapet flyr til mer enn 90 internasjonale destinasjoner på fem kontinenter, 56 av disse er i Afrika.

Flyselskapet ble medlem i Star Alliance, verdens største luftfartsallianse, i desember 2011. En av fordelene med medlemskapet er at selskapets passasjerer får tilgang på 18 450 daglige avganger og 1300 destinasjoner i 190 land.

%d bloggere liker dette: