Flyselskap

Ber folk booke om julebillettene

julebillettene

Det er dårlig vær i Nord-norge, og det kan få store konsekvenser for julereisen, enten man skal fly eller kjøre.

Fra fredag ettermiddag blåser det opp og det kommer store nedbørsmengder ned over landet vårt. Dermed kan det bli vanskelig å komme seg over fjellet, eller enda lenger, dersom man skal hjem før julaften.

Det spøker for flytrafikken på lille julaften, og SAS ber reisende om å booke om billetten sin, melder NRK. Frykt for at vind og store nedbørsmengder skal spolere julereisen – og ombookingen blir kostnadsfri, melder SAS på sine nettsider. Det samme gjelder reisende med Widerøe.

Julebillettene – løses økomisk

– Lille julaften vet vi at det er en del passasjerer som er urolige for at de ikke skal rekke hjem til jul. Hadde det vært en annen dag med det samme været som nå, hadde vi ikke gjort det, sier kommunikasjonsdirektør i SAS, Kari Nymann, til NRK.

Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvoll, sier til NRK at så sant er det et ledig flysete, kan reisende ta kontakt og få booket om uten ekstra kostnader.

– Det er meldt et forrykende vær i morgen. Vi forstår godt at folk som kan, vil reise hjem før, sier Brandvoll til NRK.

Starten på julehelgen blir ikke kjekk.

Østlandet er den eneste landsdelen som får brukbart vær, i resten av landet blir det mye vind, mye nedbør. Regn langs kysten, sludd og snø i fjellet i sør, og sludd og snø i nord.

Spesielt lørdag, lille julaften, blir heftig.

Skal du kjøre over fjellovergangene før jul må du sikte godt og ha litt flaks skal du treffe de periodene der det er åpent.