Flyselskap

EU godkjenner Lufthansas kjøp av LGW

LH Bilskilt EU godkjenner

EU kommisjonen godkjente torsdag at Lufthansa overtar deler av konkursrammede Air Berlin. Det er Air Berlins datterselskap LGW som nå overtas av Lufthansa, skriver nyhetsbyrået AP, gjengitt av Daily Mail. 

Nyheten kommer bare en uke etter at Lufthansa trakk budet om å kjøpe Air Berlins andre datterselskap Niki, den gang fordi EU kommisjonen varslet at de ikke ville godkjenne kjøpet. Dermed gikk Niki konkurs og alle selskapenes fly ble satt på bakken.

EU godkjenner

Lufthansa har gått med på å redusere antallet flyvninger de vil gjøre fra Düsseldorf, for å få på plass den nye avtalen.

Reuters meldte forrige uke at prisen på LGW er estimert til omkring 18 millioner euro, tilsvarende 180 millioner kroner.

Om Lufthansa

Lufthansa er Tysklands nasjonale flyselskap, og et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland. Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Oslo til forskjellige tyske byer.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.