Flyselskap

Totalt 178 flyselskap får ikke lande i EU

lande i EU

Det finnes totalt 178 flyselskap fra 16 land som er på svartelisten til EU. Disse flyselskapene får ikke lande i EU – Europa.

EU oppdaterte denne listen før jul over bannlyste flyselskaper i Europa. EU Air Safety List er en såkalt svarteliste, og den nye versjonen omfatter 178 flyselskap fra 16 land.

Av disse er hele 172 på listen fordi EU-kommisjonen ikke er tilfreds med sikkerhetsnivået hos de nasjonale luftfartsmyndigheter, skriver det danske nettstedet takeoff.dk.

Får ikke lande i EU

De resterende seks er nektet flyvninger innenfor EU og EØS-området på grunn av spesifikke sikkerhetsproblemer i selve flyselskapet. Disse er Avior Airlines fra Venezuela, Iraqi Airlines, Blue Wing Airlines fra Surinam, Med-View Airlines fra Nigeria, Air Zimbabwe og det iranske flyselskapet Iran Aseman Airlines.

Sistnevnte flyselskap undertegnet i vår en kontrakt med flyprodusenten Boeing om å få kjøpe 30 fly av typen 737 MAX. Leveransene er planlagt å starte i 2022 og har en verdi på 3 milliarder dollar.

Hold deg oppdatert på det som skjer i bransjen, følg Peter Fox på Facebook

Følg Facebook-gruppen flightdeals.no

Blant flyselskapene som er fjernet fra EUs svarteliste etter sikkerhetsforbedringer er Mustique Airways fra St. Vincent og Grenadines, samt ukrainske Air Urga.

Se hele listen her.

Om Mahan Air

Mahan Airlines, som flyr under navnet Mahan Air, er et privateid flyselskap med hovedbase i Teheran, Iran. Selskapet driver innenriks- og internasjonale flyvninger til Fjerne-Østen, Midt-Østen, Sentral-Asia og Europa. Selskapetss hovedbaser er Teheran Imam Khomeini internasjonale flyplass og Mehrabad internasjonale flyplass.

USA har tre ganger pålagt Mahan Air sanksjoner siden 2011 for å ha forsynt våpen til den Syriske regjeringen, transport av medlemmer av den islamske revolusjonære hær og for å ha bistått med transport til den Libanesiske militsen Hizbollah.

Tidligere var de også å finne på EUs svartelister, begrunnet med at flyene og vedlikeholdet av disse var av så dårlig kvalitet at det var snakk om en sikkerhetsrisiko.

I 2008 ble imidlertid selskapet fjernet fra EUs svarteliste. Siden 2008 har selskapet opprettet ruter til en rekke land i Europa. Tidligere i år fikk de grønt lys fra svenske myndigheter til å opprette ruten mellom Teheran og Stockholm.

Fremhevet bilde: NBC.com

%d bloggere liker dette: