Flyselskap

Tunisia suspenderer flyselskapet Emirates

tunisia jomfrutur til Europa forleng sommeren kampanje igjen til og fra Qatar kampanjepriser overskudd Emirates lanserer Emirates kutter

Samferdselsdepartementet i Tunisia suspenderer alle Emirates flyvninger inntil selskapet begynner å «følge internasjonale lover og regler».

Det Tunisiske samferdselsdepartementet kunngjorde en midlertidig suspensjon av samtlige Emirates ruter til og fra det Nord Afrikanske landet.

Vedtaket søndag, følger to dager etter at to Tunisiske kvinner ble nektet ombordstigning på en av selskapets ruter til Dubai. Det skriver Al-Jazeera.

Departementet sa i en uttalelse på sin Facebook-side at de «har besluttet å suspendere flyvninger fra Emirates Airlines til og fra Tunisia. Vedtaket varer frem til selskapet kan finne en passende løsning for å operere sine flyvninger i samsvar med internasjonale lover og avtaler».

Flyplassen Tunisia – Carthage

Ifølge Tunisias Offentlige nyhetsbyrå, ble Salem Zeabi, UAE-ambassadøren til Tunisia, oppfordret avl Utenriksdepartementet fredag ​​for å «gi en forklaring om bakgrunnen som forbyr» tunisiske kvinner fra å fly til eller transitt gjennom Gulfstatens territorium.

Zeabi har angivelig sagt at tiltaket var «midlertidig og knyttet til sikkerhetsmessige forhold».

Tidligere på søndag formiddag forsikret UAEs utenriksminister Anwar Gargash, at sikkerhetsmessige forhold lå bak beslutningen.

«Vi har kontaktet våre tunesiske brødre om sikkerhetsinformasjon som nødvendiggjorde å ta bestemte og forholdsregler,» skrev Gargash på Twitter.

Han sa også at UAE «setter pris på og respekterer tunesiske kvinner», og legger til at «vi bør unngå forsøk på tolkning og feil».

Om Tunisia

Tunisia, offisielt Den tunisiske republikk, er en arabisk stat, og Afrikas nordligste land. Landet grenser til Algerie i vest og til Libya i sydøst. De sydlige områdene av Tunisia (ca. førti prosent) er en del av ørkenen Sahara. I nord og nordøst har landet en 1300 kilometer lang kystlinje mot Middelhavet. Store deler av arealet som ikke er ørken er svært fruktbar jord. Hovedstaden er Tunis og ligger ved kysten i nordøst. Tunisia er i dag kjent for å være et fremskrittsvennlig islamsksamfunn.

Landet ble fra 1987 til 2011 styrt av det autoritære regimet til president Zine El Abidine Ben Ali. Han flyktet etter omfattende protester i desember 2010 og januar 2011, som av folket fikk navnet sjasminrevolusjonen etter blomsten med samme navn.

%d bloggere liker dette: