Flyselskap

KLM: Fløy jorden rundt med gode nyheter

gode nyheter

I høst dro norske Marianne Bergseth, danske Monna Abdela Ali og svenske Olle Öberg på en 90 dager lang oppdagelsesreise med KLM. Formålet med turen var å inspirere folk til å utvide reisehorisonten ­– og dele gode nyheter fra alle verdenshjørner.

Tre reiser jorda rundt, tre måneder med opplevelser og mer enn 100 gode nyheter. Det ble resultatet av KLM-kampanjen Great News. Høsten 2017 reiste tre flyvende reportere fra Norge, Sverige og Danmark jorda rundt for å rapportere gode nyheter.

Det finnes utrolig mange fantastiske steder og positive historier som ikke blir fortalt i media. Med det som utgangspunkt utlyste KLM tre stillinger med tittelen flyvende reporter.

Av 2000 søkere var det Marianne Bergseth fra Norge, Monna Abdela Ali fra Danmark og Olle Öberg fra Sverige som fikk drømmejobben. Turen startet i september 2017. Da fløy de tre reporterne fra Schiphol, Amsterdam og videre ut på hver sin rute som de selv hadde lagt opp i forkant. Du kan lese alt om de tre reisene på www.greatnews.klm.com.

Jorden rundt med gode nyheter

– Det er utrolig gøy at dette initiativet ble så populært i Norden. Vår ambisjon er å spre reiseglede og kunnskap – og det opplever jeg at vi har oppnådd med kampanjen. Reporterne har gjort en kjempejobb med å vise et nytt og annerledes bilde av verden – og jeg håper det fører til at flere våger å velge en annerledes reise neste gang ferien skal bestilles, sier Emmelie Johansson, markedssjef for Air France og KLM i Norden.

Jorden rundt

Antall land besøkt: 30:Ecuador, Uganda, Argentina, Panama, Kenya, Chile, Mexico, Rwanda, Uruguay, Japan, Thailand, Peru, Vietnam, Kambodsja, Bolivia, Malaysia, Kina, USA, Singapore, Sør-Korea, India, Canada, Kenya, Tanzania, Brasil, Sør-Afrika, Senegal, Paraguay, Namibia og Nederland.