Flyselskap

SAS skal være i sluttforhandlinger med Airbus

SAS styreleder sluttforhandlinger med Airbus

SAS har besluttet å innstille forhandlingene med Boeing. Selskapet er i sluttforhandlinger med Airbus på en stor ordre på nye mellomstore fly.

Fremtidige mellomstore fly i SAS-flåten vil være Airbus-fly. SAS og Airbus har inngått den endelige sluttforhandlingen om et stort kjøp av fly i Airbus A320neo-serien. Den skriver SAS-ledelsen onsdag ettermiddag i en e-post til ansatte i flyselskapet.

Det var nettstedet Check-in som først omtalte den interne e-posten som de ansatte har mottatt. SAS har i etterkant bekreftet innholdet i følge nettstedet E24.

skjult egenkapital pengestøtte Kun to piloter sluttforhandlinger med airbus
Airbus A320NEO – parkert i hangar på Arlanda. Pressefoto: SAS

Sluttforhandlinger med Airbus

“Vi er glade for å kunngjøre at vi nå er i de endelige forhandlingene med Airbus med sikte på å inngå en endelig avtale i løpet av våren 2018 på en stor ordre av nye mellomstore fly,” skriver SAS-ledelsen som nettstedet CHECK-IN.dk har fått tilgang til.

I lang tid har SAS vurdert og evaluert både Boeings 737 MAX og Airbus A320neo-serie. Men nå er det besluttet å gå videre til en endelig forhandlingsprosess med Airbus for å kunne inngå en endelig avtale innen noen få måneder.

Diversifisert flåte

Utdrag fra SAS årsregnskaper – Flåte oversikt pr 31-10-2017.

Nøyaktig hvor mange fly ordren omfatter blir ikke bekreftet av SAS ledelsen. SAS har allerede 30 A320neo-flyene i bestilling, hvorav ca. 15 allerede er levert. SAS har ca 70 Boeing 737-fly, som etterhvert skal fases ute.
SAS var tidligere kjent for å ha mange forskjellige flytyper i sin mellomstore flåte. Og i dag har selskapet både Boeing 737 og Airbus A320 i sin flåte. Men det er i ferd med å ende.

%d bloggere liker dette: