Flyselskap

Aviator ansatte rett til jobb i Widerøe Ground Handling

verdens mest punktlige antall avganger mellom Aviator ansatte

Ni ansatte i handling-selskapet Aviator har rett til jobb i Widerøe Ground Handling ved Sandefjord lufthavn Torp. Det slår Agder lagmannsrett fast. I tillegg er de Aviator ansatte tilkjent til sammen 8 millioner kroner i erstatning.

I løpet av høsten 2015 mistet handling-selskapet Aviator ved Sandefjord Lufthavn Torp kontraktene med sine tre kunder, flyselskapene Wizz Air, KLM og Norwegian. Den største kontrakten forsvant i forbindelse med en anbudsrunde. Alle de tre flyselskapene gikk til konkurrenten Widerøe Ground Handling.

Aviator, med sine 75 ansatte, sto uten oppdrag. Widerøe avviste at dette dreide seg om virksomhetsoverdragelse hvor de ansatte i Aviator hadde rett til å bli overført til Widerøe. Dermed ble alle de ansatte sagt opp. Men det fant de ansatte seg ikke i.

Jobb-tilbud og millionerstatning

Saken ble først behandlet i Sandefjord tingrett i august 2016. De ansatte vant fram med sine krav. Men Widerøe Ground Handling anket saken til lagmannsretten.

Nå har dommen blitt avsagt: Agder lagmannsrett gir de ansatte medhold i at oppsigelsene var ulovlige. Dette er en virksomhetsoverdragelse som gir de ansatte rett til arbeid i Widerøe, slår retten fast. Bare ni ansatte krevde å få jobbe i Widerøe, to av dem er HK-medlemmer, sju Fellesforbunds-medlemmer. De andre har fått seg andre jobber. Alle de 20 saksøkerne har imidlertid fått erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og oppreisning på til sammen 8 millioner kroner. Erstatningene for den enkelte strekker seg fra 474.000 til 1.487.000 kroner. Elleve ansatte som ikke krevde jobben tilbake har også fått erstatning på tilsammen 3,3 millioner kroner. I tillegg må Widerøe dekke de ansattes saksomkostninger fra både tingretten og lagmannsretten på til sammen 943.000 kroner.

Widerøes advokat Knut-Marius Sture er overrasket over dommen, og mener den ikke er juridisk riktig.

– Vi vil bruke litt tid på å vurdere om vi skal anke saken til Høyesterett, sier han til HK-Nytt.

Kilde: Handel Kontor

%d bloggere liker dette: