Flyselskap Reviews SAS EuroBonus

Review: SAS Business Class Airbus A330 OSL – EWR

SAS Business Class

Bakgrunn og introduksjon

Jeg skulle på en liten 4 dagers tur til New York for å delta på messen NRF og by-vandre i litt andre omgivelser enn Oslo. Jeg valgte å fly med SAS, fordi man alltid er sikker på punktlighet, god service og hyggelig personale. Cirka 23 timer før avgang mottok jeg kanskje verdens koseligste e-post fra SAS.

På flyplassen

Jeg sjekket som vanlig inn ved SAS EuroBonus Gold skranken. Jeg hadde også husket å søke om innreise til USA (ESTA) hvor det var null kø.

Siden jeg skulle reise med SAS Business, kunne jeg gå på fast track i sikkerhetskontrollen hvor det var ingen kø. Jeg var gjennom på første forsøk og gikk videre til utlands terminalen ved Oslo Lufthavn. Reisesnus ble selvfølgelig plukket opp i avgangs-butikken. Jeg hadde valgte sete 1H på kryssingen av Atlanterhavet.

Interiør foto – SAS

Boarding og første inntrykk

Siden jeg reiste SAS Business Class fikk jeg, og de andre i kabinen og de med SAS EuroBonus Gold / Diamond gå først ombord. Her anviste personalet meg til setet mitt og de tilba seg å jakken min. Etter at jeg hadde satt meg i setet, hvor det befant seg et comfort kit, en flaske vann og headset, ble jeg tilbudt en velkomstdrink. Her kunne jeg velge mellom alt i fra vann til champagne. Seteinndelingen var 1-2-1 seter i bredden, og kabinen var preget av de flotte nye fargene til SAS.

SAS-meny cover – illustrert av den japanske tegneren Natsko Seki. (Trykk på bildet for meny).

 

Sete og underholdingssystem

Setet hadde en fin bredde og man hadde nok av bein plass foran seg. Setet hadde også flere overflater og lommer smart plassert, hvor man kunne legge fra seg aviser/magasiner og sette drikken sin. Underholdningssystemet om bord hadde et stort utvalg av både filmer og musikk, i tillegg var det en del forskjellige spill.

Filmutvalget holdt høy kvalitet og det var flere nye titler innenfor alle sjangere, det samme gjaldt musikken hvor det var forskjellige musikkanaler som spilte ulike sjangerne. Kvaliteten på lyd og bilde var bra i forhold til at man er på et fly, i tillegg var headsettet støydempende og man kunne derfor 100% konsentrere seg om musikk og film uten forstyrrelse.

SK907 OSL-EWR – Bloody Mary & Varme-nøtter

Måltider og Service i SAS Business Class

Først ble det servert en velkomstdrink, med varmenøtter. Deretter ble middagen, som bestod av fem retter servert. Her kunne man velge mellom 2 forretter + salat, 4 hovedretter (herav 1 for vegetarianere), og 3 desserter. Disse valgene var skrevet i menyen man hadde fått utdelt. Jeg valgte Kalix Löjrom med rømme og gressløk. Fulgt av et glass med nydelig

SK907 OSL-EWR – Kalix Löjrom og Champers..
SK907 OSL-EWR – Kalix Löjrom og Champers..

Som hovedrett falt valget på litt varm-kalkun. Denne hadde kanskje fått litt hard medgang i ovnen, og var litt tørr. Smaken var derimot fortreffelig.

SAS Business Class
SK907 OSL-EWR – Turkey breast with salt-baked celeriac

For å toppe-verket, ble det hele kronet med varm sjokolade fondant og en bringebær smaksatt frossen yoghurt. Kaffe og en liten cognac er vel lov ?

SK907 OSL-EWR – Warm chocolate fondant & Raspberry yogurt ice cream

Det var også en snackbuffet i flyet, hvor det var forskjellig drikke og mat. Måltid nummer to må ha blitt servert men jeg talte sauer, jeg sov fantastisk godt. Servicen fra personalet var veldig bra og hvis man ønsket eller lurte på noe var det bare å spørre.

SAS Business Class
SAS Business Class. Foto: SAS

Sove

Setet kunne legges helt ned, og man fikk dyne og pute fra personalet ombord. Dette kombinert med vanlig reisetretthet sover man som en stein i setet som faktisk er ganske komfortabelt.

Ankomst

Flyet landet 20 minutter før oppsatt tid og vi slapp å vente på gate som man noen ganger må på Newark. Personalet var veldig hjelpsomme før landing med utfylling av skjema for innreise til USA. I passkontrollen var det som vanlig et par stykker i hver av skrankene og man måtte vente et par minutter før man gikk gjennom etter litt spørsmål og fingeravtrykk. Bagasjen kom ganske kjapt og etter taxi til hotellet var denne delen av reisen over.

SAS Business Class

Min vurdering av SAS Business Class ?

Jeg vil gi denne flyvningen med SAS terningkast 6. Alt gikk raskt og bra for seg, og man kom seg avslappet og komfortabelt frem til destinasjonen. Siden det er et skandinavisk selskap er man sikker på å forstå og bli forstått, og man er også sikker på at crewet har greie arbeidsforhold. Vil absolutt anbefale å betale ekstra for enten SAS Pluss eller SAS Business, det er stor forskjell på service tilbud og dermed hvordan man føler seg når man kommer frem. Dette gjelder jo forsåvidt alle flyselskap.

Hold deg oppdatert på det som skjer i bransjen, følg frequentflyer.no på Facebook


Følg Facebook-gruppen flightdeals.no