Flyselskap

Norwegian setter fartsrekord over Atlanteren

fartsrekord

En Boeing 787-9 Dreamliner fra Norwegian kom opp i en hastighet på 1249 kilometer i timen underveis fra New York til London mandag.

Turen over Atlanterhavet tok bare 5 timer og 13 minutter. Beregnet flytid på ruten er 6 timer og 30 minutter. Det betyr at flyet kom fram mer enn en time før forventet.

Dette er den raskeste kryssingen av Atlanteren som er gjennomført av et fly som ikke har overlydsegenskaper, melder britiske medier.

Bakgrunnen til den voldsomme hastigheten har vært svært sterk medvind. Jetstrømmen som flyet dro nytte av, hadde en fart på mer enn 325 kilometer i timen.

Fartsrekord tross turbulens

Kapteinen på mandagens flyvning, Harold van Dam, sier ifølge Telegraph at de kunne kommet fram enda raskere om flyet ikke hadde blitt sinket av turbulens.

Overfor MailOnline Travel forklarer van Dam at selv om Dreamlineren fløy raskere enn lydens hastighet, var ikke farten supersonisk. Innen luftfart skiller man mellom hastighet over bakken og hastighet gjennom luften, og i dette tilfellet var hastigheten i luften mye lavere på grunn av den sterke medvinden.

Før mandagens superraske Norwegian-flyvning var det British Airways som hadde fartsrekorden over Atlanterhavet. I 2015 gjennomførte en Boeing 777 fra BA reisen på 5 timer og 16 minutter

Kilde: TV2.no

%d bloggere liker dette: