Flyselskap

Dette er Qatar eide Air Italy

Air Italy

Italias nest største flyselskap målt i antall passasjerer Meridiana, har på en pressekonferanse i Milano avdekket sin nye image og identitet, og har samtidig endret navnet til Air Italy.

“Vi vil vise at vi er stjernene,” sa Qatar Airways konsernsjef, Akbar Al Baker, som presenterte flyselskapets utviklingsplaner.

Qatar Airways er Meridianas største aksjonær, med 49% av flyselskapets aksjer.

Den nye operatøren, som vil være basert i Olbia (Sardinia), og har til hensikt å bli den nye markedslederen i Italia. Selskapet vil ha en flåte på 20 Boeing 737 MAX og 30 787 Dreamliners, som alle vil bli leid til markedspriser, ifølge til Qatar Airways ‘administrerende direktør.

“Vi ønsker å bli nummer 1-flyselskapet i Italia,” sa Al Baker. “Og vi har ressurser til å nå målet.”

Air Italy

Al Baker bemerket også at selskapet vil være den eneste flyselskap i landet som ikke har gått gjennom en restrukturerings prosess. Her pekte han åpenbart fingeren mot konkurrenten Alitalia (AZ).

Air Italy forventer å fly over 10 millioner passasjerer innen 2022.

“Air Italy har som mål å bli en global industrileder takket være det nye Milan-Malpensa-knutepunktet. Samt konsolideringen av flybevegelsene i Roma-Fiumicino, sier Marco Rigotti, Alisardas president.

Om Meridiana

Meridiana er et italiensk flyselskap med hovedbase i Olbia. Selskapet ble stiftet under navnet Alisarda 29. mars 1963, med sikte på å fremme turisme på Sardinia. I 1991 ble navnet endret til Meridiana.

Takket være fusjonen med selskapet Eurofly og kjøpet av selskapet Air Italy begge charterflyselskaper, har de siste fem årene blitt noen av de viktigste for selskapet. Meridiana har blitt en av Italias viktigste aktører i internasjonale charter, og veksten i ny markeder fortsetter.

Selskapet har ruter mellom de største italienske flyplassene og Sardinia. I tillegg til ruter til middelhavs- eller egyptiske destinasjoner, som Kanariøyene, Hellas og Rødehavet.

De viktigste internasjonale destinasjonene er USA (New York fra Napoli og Palermo), Moskva, Mauritius, Kenya, Zanzibar, Madagaskar, Cabo Verde, Senegal, Nigeria, Ghana, Santo Domingo, Cuba og Brasil.

Qatar Airways har gått inn på eierskaps siden, og Meridiana er kontrollert av AQA Holding (51% Alisarda og 49% Qatar Airways), og er i en prosess med revisjon av strategi og fornyelse av flåten.

Selskapets flåte består av Boeing 737 og Boeing 767.