Flyselskap

KLM signerer samarbeidsavtale med Widerøe

 

tredagers salg bombetrussel

De to flyselskapene inngår nå en såkalt code share agreement for destinasjoner i Norge. Det innebærer at passasjerer kan fly med begge flyselskapene på samme booking.

Takket være den nye avtalen vil KLM og Widerøe gi kundene nye muligheter og fleksibilitet til å velge et større antall destinasjoner på sine reiser, inkludert innenriksruter til mindre destinasjoner.

– Vi ser på Widerøe som en sentral partner for å utvide vårt rutetilbud i Norge, og vi er glade for å kunne gi passasjerene våre fordeler i form at fleksibilitet og et større antall destinasjoner. Det nye samarbeidet vil gi reisende – og spesielt pendlere som bor i utkantstrøk rundt i Norge, en helt ny tilgang til KLMs internasjonale nettverk av flyruter. Samtidig vil vi kunne betjene de viktigste markedene for innkommende turisme til attraktive destinasjoner i nord- og vestkysten av Norge, sier Paul Terstegge som er General Manager i Air France KLM Nord-Europa.

Avtalen trer i kraft i dag 21.februar, og det er allerede nå mulig å booke billetter med første mulige reisedato 5.mars. KLM vil legge til en KL-kode på Widerøes innenriksruter, som gjør at deres passasjerer som skal bytte fly i Oslo, Trondheim eller Bergen kan fortsette deres reise med samme billett og check in fra en rekke mindre flyplasser rundt i Norge.

– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Vi har samarbeidsavtaler med mange selskaper og nå utvider vi vårt samarbeid med KLM. Vi er glad for at våre kunder får flere reisealternativer å velge mellom. KLMs store nettverk gir tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder og bedre tilgang til hele Norge for turister, sier Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i Widerøe.

Samarbeidet vil fra og med 5. mars dekke følgende rutetilbud:

  • Bergen (BGO) – Tromsø (TOS), Bodø (BOO), Kristiansund (KSU), Molde (MOL), Ålesund (AES) og Florø (FRO)
  • Trondheim (TRD) – Tromsø (TOS), Kristiansund (KSU) og Harstad/Narvik (EVE).
  • Oslo (OSL) – Florø(FRO), Ørsta/Volda (HOV), Leknes (LKN), Svolvær (SVJ), Stokmarknes (SKN), Mo i Rana (MQN)

Partene i samarbeidsavtale

KLM Royal Dutch Airlines ble grunnlagt i 1919, og har vært en del av konsernet Air France-KLM siden sammenslåingen i 2004. De to flyselskapene har beholdt sin identitet og fokuserer på tre kjernevirksomheter: passasjertransport, frakt og vedlikehold av fly. Vi tilbyr våre kunder et nettverk av 328 destinasjoner i 118 land. Siden sammenslåingen har inntektene i KLM nesten blitt fordoblet og antallet destinasjoner har økt. I 2017 fløy vi 98,7 millioner passasjerer.

Widerøe AS er eier av datterselskapene Widerøe Ground Handling, Widerøe’s Flyveselskap, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. Til sammen er vi nesten 3000 stolte og engasjerte medarbeidere. WGH håndterer bakketjenester på 42 lufthavner i Norge og vi flyr til 46 destinasjoner i inn- og utland.

%d bloggere liker dette: