Article

Hit vil vi reise i sommerferien

sommerferien

“Ny” destinasjon har økt med over 400 prosent – og de mest populære reisemålene kan være fullbooket etter påske, viser tall fra FINN reise.

2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet blant nordmenn, særlig når det gjelder sommerferien. Allerede i januar kunne FINN reise rapportere om rekordsalg av reiser til sommeren, med 10 prosent vekst i bestilte pakkereiser og 6 prosent vekst i flybestillinger sammenlignet med i fjor. Og veksten har fortsatt i februar – med 17 prosent vekst på pakkereiser og 5 prosent på flybilletter.

Ifølge Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise, ser man at en rekke av de mest populære pakkereise-destinasjonene for 2018, som Spania, Hellas og Kroatia, er i ferd med å fylles opp.

– De beste pakkereisene til disse destinasjonene kan bli utsolgt innen påske, så her gjelder det å være kjapp om man har ønsker om å feriere bestemte steder, sier Berge:

– Særlig de bra hotellene for barna, som gjerne er i nærheten av strendene, begynner å fylles opp. Etter påske må man på de fleste destinasjonene ta til takke med hotellene lengre fra strendene, spesielt i begynnelsen av juli. Det samme gjelder for feriehus, som vi ser at blir stadig mer populært. Her lønner det seg også å være tidlig ute om man har en bestemt destinasjon man ønsker å dra til.

Albania – nordmenns nye favoritt

Spania, Hellas, Kroatia og Bulgaria er de mest populære sommerferie-destinasjonene blant nordmenn i år. Likevel er det ett land som kan skilte med helt fenomenal vekst på bestilling av pakkereiser så langt i 2018, og spås å kunne bli “det nye Kroatia”.

– Albania ser ut til å bli en av nordmenns nye favorittdestinasjoner for sommerferien. Hittil i år har vi sett en vekst på 400 prosent i antall bestilte pakkereiser til Albania sammenlignet med i fjor, og jeg tror det bare vil fortsette å øke, sier Berge:

– Albania har vakre strender, gode hoteller, det er rimelig, og så er det fortsatt “nytt” for mange av oss. I tillegg er det mye større tilbud av pakkereiser med direkteflyvninger dit nå, noe som gjør det fristende for mange, sier Berge.

Spania troner på toppen

Spania er fortsatt nordmenns mest ettertraktede feriemål, både når det gjelder pakkereiser, fly og feriehus.

De mest populære destinasjonene er Gran Canaria, Torrevieja, Alicante, Marbella, Mallorca og Malaga, og dette er også stedene som fyller seg raskest opp, viser tall fra FINN reise.

Andre destinasjoner som opplever stor vekst for sommerferien i år, er Tyrkia, med 40 prosent vekst på pakkereiser og 200 prosent vekst på flybilletter sammenlignet med i fjor, samt Malta og Frankrike – som begge har hatt vekst på over 70 prosent (pakkereiser).

– Terrorfrykt har tidligere preget særlig Frankrike og Tyrkia, men nå, når forholdene har roet seg, ser vi at disse destinasjonene er på full fart tilbake. Malta er også populært, da det er mange gode flyløsninger og operatører som tilbyr rimelige pakker. I tillegg har Malta en rik og spennende historie, og et herlig klima med mange soldager, sier Berge.

Her er det fortsatt ledig

Har du ikke rukket å booke sommerferien er det heldigvis ikke grunn til panikk helt enda, påpeker Berge.

– Det er fortsatt gode muligheter for å sikre seg en flott ferie, det er en del ledig de aller fleste destinasjonene, særlig i Tyrkia og Bulgaria. Andre gode tips til de som ikke har bestemt seg enda, og ønsker en rimelig og bra sommerferie, er for eksempel Polen, med destinasjoner som Sopot, Gdansk og Leba, eller Montenegro. Her er det mange gode pakkeløsninger til en lav pris, det er deilig temperatur og du får rett og slett mye for pengene, sier han:

– Ønsker man noe mer eksotisk, er for eksempel Sri Lanka eller Vietnam hete tips. Disse stedene er fortsatt uoppdaget for mange, og relativt urørte, så de er verdt å besøke nå, før de blir enda mer populære.

Mest populære destinasjoner sommerferien 2018 (tall fra FINN reise)

Flybilletter:

 1. Alicante
 2. Malaga
 3. Bangkok
 4. Split
 5. Barcelona
 6. Nice
 7. London
 8. Athen
 9. Antalya
 10. Roma

Pakkereiser:

 1. Spania
 2. Hellas
 3. Kroatia
 4. Bulgaria
 5. Tyrkia
 6. Thailand
 7. Egypt
 8. Polen
 9. Portugal
 10. Kypros

Feriehus(i utlandet):

 1. Spania
 2. Italia
 3. Kroatia
 4. Frankrike
 5. Danmark
 6. Sverige
 7. Hellas
 8. USA
 9. Portugal
 10. Thailand

%d bloggere liker dette: