Flyselskap

Venter storinnrykk i påsken

storinnrykk

Årets påskeutfart er rett rundt hjørnet, og det ventes mange reisende de kommende dagene. Inspirert av de tradisjonsrike fjellvettreglene har vi samlet våre beste tips for en behagelig reise.

– Stikkord for påskeutfarten er mange reisende og mye spesialbagasje. Derfor oppfordrer vi alle som skal ut og fly i påsken til å møte opp i god tid og gjøre seg kjent med flyselskapenes bagasjeregler i forkant av reisen, oppfordrer kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Den største utfartsdagen er fredag 22. mars med over 95.000 reisende, men jevnt over ventes det høye passasjertall.

– Påsken er en av de travleste utfartene i året på Oslo lufthavn. Det en del flere reisende enn normalt, så vi anbefaler at man beregner litt ekstra tid og en litt større porsjon tålmodighet i disse dagene. Reiser du med barn kan du kan du bruke familieslusen som er godt merket. Denne finnes både i den nye og den gamle delen av avgangshallen, og kan brukes av alle som reiser med barn under 12 år, forklarer Andersen.

Han lover påskeeggjakt og gode påsketilbud til de reisende, og har i tillegg listet opp Oslo lufthavns egne flyplassvettregler før påsken:

1. Planlegg turen og beregne ekstra tid

Ta deg god tid til innsjekk, eventuell sending av spesialbagasje, sikkerhetskontroll og tiden man bruker å gå til gate. Skal du reise til land utenfor Schengen er det også lurt å beregne litt ekstra tid til passkontrollen.

2. Tilpass turen

På Oslo lufthavn har vi egne sluser til familier med barn under 12 år i sikkerhetskontrollen. Vi tilbyr også barnevogner, ammehjørne, lekeplasser, gratis vann og wifi. Har du behov for assistanse kan du bestille dette i god tid før ankomst til flyplassen.En oversikt for barnefamilier finner du her.

3. Dårlig vær kan forekomme – her kan du følge din flight

Alle ankomster og avganger kan du følge på osl.no og via Avinor-appen. Forhold deg ellers til informasjon om reisen fra ditt flyselskap

4. Pakk smart!

I påskeferien har man ofte med seg mer bagasje, og spesialbagasje som vogner, ski og golfutstyr. Husk å sjekke om flyselskapene tar seg betalt for å sende dette.

Sjekk at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger

5. Vi kan hjelpe deg hvis du lurer på noe

Har du spørsmål om ditt besøk på Oslo lufthavn, er passasjerservice i ankomsthallen åpen hele døgnet. Om du ikke finner frem på flyplassen, ta kontakt med en av våre flyplasshjelpere. Send oss gjerne også en beskjed i innboksen eller på veggen på Facebook-siden vår om det er noe du lurer på. www.facebook.com/OsloLufthavn

6. Skaff deg god oversikt

Gjennom vår Avinor-app og vår nettside avinor.no får du full oversikt over flyplassens butikk- og serveringstilbud, kart og informasjon om din avgang. Vi kan by på 37 spisesteder, 10 kioskerog 19 butikker, så du har mye å velge mellom. Vi kan også by på gode parkeringsmuligheter.

Slik blir påskeutfarten:
Torsdag 22. mars: 87 928
Fredag 23. mars: 95 914
Lørdag 24. mars: 53 757
Søndag 25. mars: 75 043
Mandag 26. mars: 68 094
Tirsdag 27. mars: 60 978
Onsdag 28. mars: 75 325
Torsdag 29. mars: 67 693
Fredag 30. mars: 49 336
Lørdag 31. mars: 42 006
Søndag 1. april: 72 112
Mandag 2. april: 95 240
Tirsdag 3. april: 95 988
Onsdag 4. april: 87 107

%d bloggere liker dette: