Hotel

The Setai Tel Aviv åpner

The Setai Tel Aviv

Hotellkjeden The Setai åpner sitt nyeste hotell The Setai Tel Aviv, på Middelhavskysten ved inngangen til den antikke byen Jaffa.

Offisiell åpningsdato er den 20. april. Den urbane resorten med 120 gjesterom og suiter er det andre hotellet i Setai-kjeden i Israel etter at The Setai Sea of Galilee åpnet i 2017, og det er det fjerde hotellet i Israel som er blitt tilkjent medlemskap i organisasjonen Leading Hotels of the World (sammen med hotellene Mamilla, American Colony og King David).

Eiendommen ble opprinnelig bygd som et fort under korsfarernes styre i Jaffa på 1100-tallet. The Setai Tel Aviv består av fem bygninger, lokalt omtalt som «Kishle», eller «fengsel» på tyrkisk, og er blant de viktigste eiendommene i Israel fra et historisk, kulturelt og arkitektonisk perspektiv. Bygningen var del av et kompleks som ble erobret og deretter bebodd av de fleste dominerende rikene siden korsfarertiden og gjennom romernes, bysantinernes, Napoleons, tyrkernes/osmanenes styre i Jaffa. Etter Det osmanske rikets fall og Israels frigjøringskrig i 1947 ble komplekset brukt som politistasjon frem til 2005, da det gjennomgikk en massiv restaurering som omformet bygningen til The Setai Tel Aviv.

De opprinnelige bygningene og steinkorridorene som omgir en borggård er blitt omhyggelig restaurert i løpet av en 25 år lang fredningsprosess, som ble ledet av Den israelske antikkforvaltningen (IAA), Israel Preservation Society, Feigin Architects og bevaringsarkitekten Eyal Ziv.  Som en del av renoveringen besluttet arkitektene at flere bygninger skulle rives, og de gjenopprettet den opprinnelige konstruksjonen, la til tre etasjer og grov ut en kjelleretasje.  Det siste førte til en rekke omfattende arkeologiske utgravninger på hele eiendommen, der flere gjenstander som skriver seg fra 1100-tallet ble gravd frem. Disse er nå på utstilling i The Setai Tel Aviv.

 

The Setai Tel Aviv — fra hotellets gjesterom og suiter til offentlige steder og gårdsplasser — har innredning i mørk valnøtt, hvit sjøstein fra bygningens opprinnelige konstruksjon, tilpassede messingarmaturer og tekstiler fra Midtøsten. The Setai Tel Avivs innredning er en sømløs blanding av klassisk og moderne design som gjenspeiler at det ligger i Jaffa.

The Setai

I The Setai Tel Aviv finner du JAYA, et nytt restaurantkonsept der du kan få hygge deg med det beste innen israelsk matkultur, samtidig som man også hedrer Jaffas kulinariske arv og stedets tyrkiske røtter.  Her får gjestene servert sesongens beste lokale mat, mens på den andre siden av borggården serverer The Setai Tel Aviv Bar håndlagde cocktails, vin og tradisjonell britisk high tea. JAYA-restauranten har som sitt midtpunkt en praktfull bardisk i brasiliansk blåmarmor.

 

Hotellet tilbyr full spabehandling med sju behandlingsrom, en tradisjonell hammam (tyrkisk bad) og et fullt utstyrt treningsrom, i tillegg til fire konferanserom og bankettsaler.