Flyselskap

Sverige innfører i dag flyavgift

preclearence flyavgift

Søndag innfører svenskene flyavgifter på mellom 60–400 svenske kroner avhengig av destinasjonen man reiser til.

Skatten er svært omdiskutert i nabolandet, og søndag morgen går Norwegian ut å advarer mot at de kan komme til å kutte i rutetilbudet. Det skriver Expressen.

Ifølge Norwegians kommunikasjonssjef i Sverige Charlotte Holmbergh Jacobsson har selskapet allerede lagt ned ruten Karlstad-Alicante som følge av flyskatten og det kan bli flere.

Omdiskutert flyavgift

– For eksempel kan Stockholm – Los Angeles få en mindre avgang enn i dag. Det samme gjelder på innenriksruter, sier Holmbergh til avisen.

SAS sier på sin side at det er for tidlig å forutse hvordan billettprisene vil utvikle seg i tiden fremover.  Samtidig er begge flyselskapene enige i at avgifter ikke er den rette måten å gjøre flybransjen mer energieffektiv.

430 kroner dyrere San Francisco-tur

Skattesatsen er på 80 svenske kroner for reiser innad Europa, mens reiser som ligger helt eller delvis utenfor Europa (maks 600 mil fra Arlanda) får skatt på 280 kroner. Langdistansereiser til andre kontinenter vil få 430 kroner i avgiftssmell.

En flybillett til San Francisco i USA vil dermed bli 430 kroner dyrere.

Til sammenligning er den norske flyskatten (flypassasjeravgiften) på 80 kroner per avreise fra norske flyplasser, uavhengig av reisens lengde.

%d bloggere liker dette: