Flyselskap

Lufthansa er tvunget til å sette over 800 fly på bakken

Costa Rica Lufthansa er tvunget

Fagforeningen Verdi går til streik på Frankfurt, München, Køln og Bremen flyplass tirsdag, 10 april 2018.

Bakketjenester, støttetjenester og deler av flyplassens brannvesen er tatt ut i streik i morgen mellom 05:00 til 18:00. På grunn av Verdis streik må Lufthansa sette 800 av de planlagte 1600 avgangene, inkludert 58 langdistanseflyvninger. De kansellerte flyene vil påvirke inntil 90 000 reisende. Flyene er planlagt å gjenoppta som vanlig ruteplan på onsdag 11. april 2018.

Lufthansa har publisert en midlertidig ruteplan på nettsiden sin i dag. Lufthansa reisende blir bedt om å sjekke statusen for sine flyreiser på Lufthansa.com før de går til flyplassen. Reisende som har oppgitt Lufthansa med deres kontaktinformasjon, vil bli varslet om flyendringer via SMS eller e-post. Reisende kan legge til eller oppdatere deres kontaktinformasjon når som helst på www.lufthansa.com under «Mine bestillinger». I tillegg kan du velge å automatisk bli informert om statusendringer på sine flyreiser via Facebook eller Twitter.

Lufthansa er tvunget til å innstille

De reisende som ikke rammes av streiken, blir bedt om å komme til flyplassene tidligere, da man forventer ekstra ventetid. Enten turen er avlyst eller ikke alle av Lufthansa-gruppen bildene (bortsett fra flyruter med SWISS) som har bestilt sin reise fra eller via Frankfurt og München med avreise i morgen, 10 april 2018, for å planlegge sine flyreiser gratis til en annen avgang innen de neste 7 dagene.

Reisende som flyr i Tyskland kan bruke tog, om deres flyreiser har blitt kansellert eller ikke. For å gjøre det kan reisende konvertere sine billetter til en Deutsche Bahn billett på «Mine bestillinger» på Lufthansa.com. Det er ikke nødvendig å dra til flyplassen.

Lufthansa kan ikke forstå Verdis trussel om å gå inn i en så stor streik. «Det er helt uakseptabelt av fagforeningen å involvere våre passasjerer i denne konflikten. Lufthansa er ikke en del av den kollektive forhandlinger konflikten, men dessverre påvirket våre kunder og selskapet som et resultat av denne tvisten, «sier Bettina Volkens, medlem av hovedstyret for personal og juridisk direktør i Deutsche Lufthansa AG.

Omfanget av denne utbredt heldagstreiken er upassende og urimelig på dette tidspunktet. Streik må være en siste utvei i en løndebatt. Politikere og lovgivere må definere klare regler for streik og industrielle tiltak, sier Volkens. «Vi beklager at reiseplaner for så mange kunder er påvirket av denne Value Strike, og vi arbeider for å minimere effekten så mye som mulig».

Kilde: Pressemelding Lufthansa