Flyselskap

Verdens lengste flyrute – hvor lenge ?

Verdens lengste flyrute

Flyselskapet Qantas har landet den første direkte-ruten fra Australia til England. Turen er på 14.498 kilometer og tar over 17 timer.

Den såkalte kenguru-ruten mellom Australia og England ble litt kortere da Qantas-flyet fra Perth satte hjulene på rullebanen på Heathrow i London.

Strekningen fra Perth til London er den første faste ruten mellom Australia og Europa. I 1947 lanserte Qantas sin første rute fra Sydney til London. Den gang tok turen fire dager og hadde ni mellomlandinger underveis.

Verdens lengste flyrute ?

Men det er ikke første gang et fly har reist fra Australia til Europa i ett strekk. I 2015 fløy Qantas en gruppe australiere fra Perth til Istanbul for 100-årsmarkeringen for slaget ved Gallipoli under første verdenskrig hvor soldater fra Australia og New Zealand deltok.

Under styring av pilot Lisa Norman kan flyturen fra Perth til London også registreres som den lengste med et Boeing Dreamliner-fly. Den lengste direkteflygingen er Air Indias rute mellom New Delhi og San Francisco på 15.140 kilometer. Andre flyreiser hvor man bør opp og stå mer enn én gang, er Qatar Airways’ rute fra Doha til Auckland i New Zealand (14.535 kilometer) og Emirates’ rute fra Dubai til Auckland (14.200).

Qantas planlegger direkteflyginger fra Sydney og London i løpet av 2022. Flyselskapets sjef Alan Joyce har brakt opp utfordringen for både Boeing og Airbus til å produsere fly som er kapable til å fly fra Sydney til London og New York.

– Vi kommer nærmere. I løpet av dette året vil vi vite om begge flyene kan gjøre det, sier han.

Davey Quokka fra Wild Life Sydney Zoo tester Qantas ‘Business Suite sammen med flyvertinnen Elise Whittaker fra Qantas.

What is next ??

Det som trolig kunne ha blitt en av verdens lengste ruter er mellom Auckland, New Zealand og Las Palmas, Spania. Ruten er på 11.575 miles eller 18.626 kilometer. Jeg tror neppe Gran Canaria blir noen «stor» destinasjon for våre venner fra Kiwi-landet New Zealand. Allikevel er det endel planlagte «ULR»; Ultra-Longhaul ruter planlagt:

 

  • Den 1. september 2018, vil Qantas oppta en non-stop rute mellom Melbourne og San Francisco med Boeing 787-9. Lengden på ruten er 12.641 kilometer (6,826 nmi; 7,855 mi) og ta omlag 15 timer.
  • Den 15. september 2018 vil Cathay Pacific starte non-stop rute mellom Hong Kong og Washington-Dulles med Airbus A350-1000-fly. Lengden på ruten er 13 122 km (7 085 nm) og ca 16 timer.
  • Den 28. oktober 2018 vil Philippine Airlines starte non-stop rute mellom Manila og New York med Boeing 777-300ER-fly (de kan eventuelt alternere med en Airbus A350-900). Lengden på ruten er 13,712 kilometer (7,404 nmi; 8,520 mi) og siste 15 timer og 30 minutter.
  • Den 30. november 2018 vil Air New Zealand starte nonstop-flyreiser mellom Chicago-O’Hare og Auckland ved hjelp av Boeing 787-9-fly. Lengden på ruten er 13 171 kilometer (7 112 km), og det tar ca 16 timer.

 

Pressebilder: Qantas – Australia

 

 

%d bloggere liker dette: