Flyselskap

Norwegian over 300 kroner

reward kampanje 300 kroner

Norwegian-aksjen er fortsatt populær ved Oslo Børs, og var den nest mest omsatte på onsdag. Aksjen steg 5,97 prosent onsdag, og endte på NOK 305,20.
Dette er første gang aksjen handles for over 300 kroner siden høsten 2016.
Onsdag ble det kjent at IAG har hyret inn JP Morgan for å ordne finansiering til et mulig Norwegian-bud, skriver den spanske avisen PreferenteIfølge avisen kan et bud beløpe seg til rundt 4,4 milliarder euro inklusive selskapets (Norwegians) gjeld.
Det tilsvarer rundt 42 milliarder kroner, og innebærer en aksjekurs på rundt 450 kroner.

Stiger på rykte

Aksjen i flyselskapet har steget godt over 70 prosent siden det ble kjent torsdag forrige uke at IAG, eieren av British Airways, er interessert i å kjøpe flyselskapet.
IAG hadde da allerede kjøpt seg opp til en eierandel på like under 5 prosent, og en rekke analytikere har uttalt at de venter at de vil kjøpe seg videre opp innen kort tid. Foreløpig har det derimot ikke kommet noen flaggmelding fra Norwegian.

Hvem er IAG ?

International Airlines Group (IAG), er en av verdens største flyselskap grupper med 541 fly som flyr til 274 destinasjoner. Årlig transporterer gruppen nesten 95 millioner passasjerer.  IAG er den tredje største gruppen i Europa og den sjette største i verden målt i omsetning. Selskapet ble stiftet i januar 2011, og IAG  er morselskapet til Aer Lingus, British Airways, Iberia og Vueling.

Det er et spansk registrert selskap med aksjenotering på London Stock Exchange. Konsernets hovedkontor er i London, UK. IAG eier ledende flyselskapene i Irland, Storbritannia og Spania, slik at de kan forbedre sin tilstedeværelse i luftfarts markedet. Samtidig beholde sine individuelle merkevarer og løpende drift. Flyselskapenes kunder drar nytte av et større nettverk for både passasjerer og  cargo. Selskapet har også større investeringsevne  i nye produkter og tjenester gjennom forbedret økonomisk robusthet.

%d bloggere liker dette: