Flyselskap

Emirates rydder i egen vinkjeller

Emirates tørker støv av sine fineste viner fra egen vinkjeller og lanserer Emirates Vintage Collection

I Emirates’ eksklusive vinkjeller i Burgund har vin blitt lagret i opptil 15 år. Høyt over skyene får nå passasjerene på First Class smake de edle og sjeldne dråpene på kommende flyvninger i flere verdensdeler.

Emirates har lansert Emirates Vintage Collection, et utvalg av flyselskapets beste viner fra deres egen vinkjeller i Burgund. Vinene er lagret i opptil 15 år. De mest eksklusive vinene kommer i begrenset antall og vil derfor kun serveres på First Class i en begrenset periode og på utvalgte ruter.

De utvalgte vinene i den første kolleksjonen består foreløpig av Château Cheval Blanc 2004, Château Haut Brion 2004, Château Mouton Rothschild 2001 og Château Margaux 1998. I årene fremover vil flere viner inngå i Emirates Vintage Collection etterhvert som de oppnår optimal modning.

vinkjeller

 

Håndplukker vin fra de beste vingårdene

Emirates har kjøpt vin for langtidslagring siden 2006, hvorav flere er «en Primeur», når vinen fortsatt ligger på fat. Emirates Vintage Collection er et sjeldent utvalg som representerer de mest eksklusive av disse vinene. Gjennom langvarig og personlig relasjoner med noen av verdens mest prestisjefylte vingårder blir vinene håndplukket for å sikre at Emirates kan tilby de mest eksklusive og sjeldne vinene. Med sin unike tilnærming til vinkjøp har flyselskapet også oppnådd å anskaffe store volum.

«Vi gikk direkte til vinprodusentene, håndplukket disse vintagevinene og lagret de i opptil 15 år i Burgund før vi anså dem som serveringsklare. Det har satt krav til stor tålmodighet, investering og langsiktig planlegging. Vårt mål har alltid vært å overraske og glede kundene våre, og med disse vinene kan de virkelig glede seg», sier Joost Heymeijer, Senior Vice President i Inflight Catering, Emirates.

Mat tilpasset vinutvalget

For å kunne tilby en opplevelse av fine dining ombord, jobbet flyselskapets kulinariske team og egne sommelierer tett sammen for å utvikle retter som på best mulig måte passer til vinene i kolleksjonen.

For å være tro til menyene som er inspirert av regional matkultur ble det valgt en unik rett for hver rute og for hver vin. For eksempel vil det på flyvninger til og fra Dublin serveres Château Cheval Blanc 2004 i kombinasjon med filet av irsk, gressfôret okse servert med fløtegratinerte poteter, kremet gressløk og spinat, minigulrøtter og saus basert på sjalottløk. Den samme vinen vil på flyvninger til Genève kombineres med stekt viltkjøtt servert med timiansky, blanchert kålrabi, minigulrøtter og brokkolini.

 

Store investeringer i vin

 De fire vinene vil tilbys gjennom året på utvalgte ruter i Europa, Amerika, Asia og Australasia. Utvalget er en bekreftelse på at Emirates fortsetter å investere i Bordeaux-viner. Bare i løpet av fjoråret kjøpte selskapet franske viner og champagne til en verdi av 56 millioner USD eller nærmere 451 millioner kroner. Siden 2006 har Emirates investert 780 millioner USD i vin fra hele verden for å gi kundene sine en uslåelig kulinarisk opplevelse ombord. I dag kan selskapet tilby et vinutvalg i toppklasse, med over 80 utsøkte viner som daglig serveres på Emirates flyvninger.

Per i dag inneholder Emirates vinkjeller 4,7 millioner vinflasker, hvorav noen av disse ikke skal nytes før i 2027.

Mer om de fire første utvalgte vinene i Emirates Vintage Collection

Emirates Vintage Collection ble lansert forrige uke ombord på en spesiell flytur til Paris. Arnaud de Laforcade, Commercial Director of the Estate, gav kundene en overraskelsesvin i toppklasse på 40,000 fot i den ikoniske loungen Emirates A380 Onboard Lounge. På denne spesielle vinsmakingen kunne kundene nyte Château Cheval Blanc 2004 og 2006. Se videoen fra den eksklusive vinsmakingen her.

Château Cheval Blanc 2004

Serveres på ruter til Storbritannia, Irland, Frankrike, Nederland og Genève i en begrenset periode.

Cheval Blanc er Saint-Émilions ledende vingård og den mest berømte Cabernet Franc-baserte vinen i verden. Noen vintageviner fra dette unike området er legendariske, som 1947-årgangen Robert Parker beskriver som «kronjuvelen i enhver millionærsamlers kjeller».

2004-årgangen har en duft av kirsebær, bringebær og roseblader. Middels til full fylde. Kandiserte jordbær, solbær og eksotiske krydder. Faste tanniner og saftig syre gir perfekt balanse.

Château Margaux 1998

Serveres på ruter til Australasia og utvalgte ruter i Asia fra juni i en begrenset periode.

Dette spektakulære vinslottet blir ofte kalt «Médocs Versailles». Andre Mentzelopoulos datter Corrine, overtok vingården fra sin far i 1980 og følger i hans fotspor med å forbedre hver årgang.

Denne 1998-årgangen dufter av ferske plommer, kirsebær og bjørnebær, med et hint av sort te og røyk. Medium til full fylde som går fra pepper til lær og plomme. Gir den balansen, elegansen og sjarmen som kjennetegner nettopp denne opphavsbetegnelsen.

Château Haut Brion 2004

Serveres på ruter til Amerika og Storbritannia fra oktober i en begrenset periode.

Som den eldste av de klassifiserte vekster, og den eneste første veksten utenfor Médoc, har Haut-Brion en berømt historie med referanser fra Pepys, Jefferson og en omtale i vinkjellerboken til engelske King Charles II fra 1660. Dens nåværende kongelige referanse er like imponerende, da driften av eiendommen nå oversees av prins Robert av Luxembourg.

2004-årgangen har de typiske aromaene fra Graves; solbær, sigareske og et hint av sorte oliven. Harmonisk med medium fylde og mørke frukter med et skjær av grafitt, omfavnet av finkornede tanniner.

Château Mouton Rothschild 2001

Serveres på ruter til Tyskland og Østerrike fra juni i en begrenset periode, samt på ruter til Frankrike, Nederland og Genève i en begrenset periode fra november.

Statusen til 1885-klassifikasjonen av Bordeaux sine viner fra første til femte vekst var basert på de nylige markedsprisene for en vingårds viner – med ett unntak: Château Mouton Rothschild. Til tross for at Moutons markedspris tilsvarte Château Lafite Rothschild, ble den utelatt fra Premier Cru-klassifikasjonen, noe Baron Philippe de Rothschild refererte til som «den monstrøse urettferdigheten». Etter flere tiår med baronens intense lobbyvirksomhet, fikk Mouton endelig status som Premier Cru i 1973. Dette med rette, ettersom den definitivt anses som en av de beste vinene, ikke bare i Bordeaux, men i hele verden.

2001-årgangen har en kompleks og åpen karakter med noter av bjørnebær, skogbunn, grafitt og hint av appelsinskall. Medium til full fylde med fine tanniner, utmerket syre, fantastisk dybde og en distinkt, mineralsk note med tobakk i avslutningen.

%d bloggere liker dette: