Article

Michelin-satsning på bøljan blå

Michelin

Med stjernekokk Søren Westh på laget, sjøsetter DFDS nå sin nye og ambisiøse restaurantsatsning, Sjø. Målet er å heve det kulinariske nivået til Michelin-nivå.

– Hos DFDS skal reisen ikke bare være en transport-etappe, men en del av den gode ferieopplevelsen. I tråd med de internasjonale reisetrendene, ser vi at gode matopplevelser er blitt en stadig viktigere del av ferien eller helgeturen for gjestene. Vi er glade for å kunne tilby dem en kulinarisk reise med kortreist, nordisk mat ombord, til den kortreiste destinasjonen og matmetropolen København, sier Nina Edwardsen i DFDS.

En vill utfordring

Københavnbåten har de siste årene satset knallhardt på mattilbudet om bord. Ambisjonene for det nyutviklede restaurantkonseptet Sjø er intet mindre enn å løfte det kulinariske nivået til Michelin-nivå. Med seg på laget har de fått stjernekokken Søren Westh, blant annet kjent som Sous-Chef på den banebrytende restauranten Noma. I løpet av hans åtte år der ble kåret til Verdens beste tre ganger, og kronet med to Michelin-stjerner.

– Å bygge opp en restaurant til et så høyt nivå er en enorm oppgave i seg selv. Nå skal vi gjøre det om bord på et skip, med både plassbegrensninger og potensiell sjøgang. Det er jo helt vilt – og en utfordring jeg ikke kunne si nei til.

Søren Westh – stjernekokken om det ambisiøse prosjektet.

Kevin Thyge Helsinghof i DFDS, som er en av prosjektets initiativtakere, istemmer at det er et høyt mål de har satt seg med restaurant Sjø. Men han understreker at de slett ikke anser det for å være uoppnåelig.

– Det handler om å ha de beste folkene i alle ledd – og så handler det om hardt arbeid og, ikke minst, om godt samarbeid. Men hvis et enkelt gatekjøkken kan få Michelin-stjerne, er det virkelig ikke noe som tilsier at Københavnbåten ikke skulle kunne oppnå det, sier han med henvisning til fjorårets utdeling, der et gatekjøkken i Bangkok ble kronet med den prestisjetunge Michelin-stjernen.

Det nye nordiske kjøkken som ledestjerne

Mens Søren Westh går inn i Sjø som kreativ konsulent, er det en annen stjernekokk, Christian Mortensen, som skal ha rollen som kjøkkensjef. Han er kjent fra blant annet The Paul i Tivoli, der han som kjøkkensjef satt i førersetet for å innkassere Michelin-stjernen de beholdt fram til de stengte dørene etter sju år.

– Gjennom mer enn 100 år har DFDS forbundet de skandinaviske landene, med sin seilas mellom Norge og Danmark via den svenske vestkysten. Dette har også vært inspirasjonskilden for Sjø, som er en hyllest til nye nordiske kjøkken, med fokus på bærekraft og spennende kombinasjoner av kortreiste, lokale råvarer i en moderne kontekst, sier Mortensen.

Realityserie til sjøs

Med seg på ferden har Sjø fått et TV-team som skal følge Søren Westh, Christian Mortensen og deres superlag av kokker gjennom opp- og nedturer, utfordringer og seiere. TV-serien Reisen mot stjernen hadde premiere 3. mai, og de seks episodene skal vises på Matkanalen gjennom våren.

– Vi vet at nordmenn er blitt mer opptatt av gode matopplevelser, spesielt kombinert med reise.  Og med den gjengen med spennende karakterer som regjerer på kjøkkenet på Sjø, er dette er en TV-serie som mange vil ha glede av. Vi kan dessuten røpe at norske seere også vil se mer til Sjø på en annen kanal allerede fra høsten av, sier Nina Edwardsen i DFDS.