Article

Reiselysten på topp

syden reiselysten

Reiselysten er på topp i sommer, og feriebudsjettet øker. Det viser ferske tall fra befolkningsundersøkelsen til Virke Reise.

78 prosent planlegger sommerferie i år, som viser stabil reiselyst fra i fjor.

– Reiselysten er stor, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser, og reisemål i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

Feriebudsjettet øker også fra i fjor, fra 40 200,- til 40 650 per husstand per år.

– I år skal folk ha ferie, og det synes også på et noe økt feriebudsjett, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise utland.

Reiselysten – deler opp ferien

Det varme været ser ikke ut til å ha gitt utslag på lysten på utenlandsferie. 58 prosent skal på utenlandsferie i sommer. Sverre McSeveny-Åril mener det handler om at mange allerede har bestilt sommerreisen og at de fleste også vet at været fort kan snu her hjemme.

-Selv om Norge bader i solskinn om dagen, legger ikke dette noen demper på feriebestillingene til utlandet, sier McSeveny-Åril.

I årets undersøkelse ser vi også at flere enn i fjor skal på hytta i Norge. 35 prosent oppgir at hytta blir en del av sommerferien. Ferie på hotell, camping, eller privat utleie øker også fra 14 til 17 prosent.

–Nordmenn har oppdaget Norge som reisemål, og tallene viser at man i sommer mest sannsynlig vil se at enda flere nordmenn ferierer her hjemme, enten på hytta, hotell, eller å bli hjemme og være turist i egen by, sier Normann.

Kilde: Virke

%d bloggere liker dette: