Flyselskap

Singapore Airlines overtar verdens lengste flyrute

verdens lengste

I høst blir Singapore Airlines igjen rekordholder av verdens lengste flyrute. Ruten mellom Singapore og New York blir på hele 16 700 kilometer.

Den ultra lange ruten er på vei tilbake i rutetabellen, da flyet har kapasitet til å fly lenger. I første omgang er det Boeing Boeing 777-300ER, Boeing 787-9 og Airbus A350-900ULR som brukes av flyselskaper. Bare sistnevnte har Singapore Airlines til hensikt å bruke når de returnerer på ruten i høst. Verdens lengste rute: Singapore – New York / EWR.

Det er ikke første gang SIA flyr non-stop-ruten. Fram til 2013 ble en Airbus A340-500 benyttet på ruten med bare Business Class ombord. Men ruten ble nedlagt da økonomien ikke lenger var bærekraftig. Den kommende trafikken er også rettet mot premiumpassasjerer, og kabinen til Airbus-maskinen vil bli innredet med 67 stoler i Business Class og 94 i premium economy.

Illustrasjon: gcmap.com

Singapore Airlines bygger for tiden opp en lang-rute flåte med både Dreamliners og A350-900. Syv maskiner vil være i Airbus ULR versjonen, og det er en fjær i hatten for Airbus som skal brukes for den lengste flyruten i verden. Akkurat nå konkurrerer Airbus og Boeing med hverandre for å levere maskinen til å fly den endelige prestisje linjen, London-Sydney non-stop.

Den dagen det skjer vil være den prestisjetunge Kangaroo-rute mulig å ta et hopp, en avstand som kalles den hellige gral av luftfart. Qantas bruker for tiden 787-9 på Perth-London-ruten, men ønsker å fly hele veien til Sydney uten mellomlanding. Derfor har man utfordret de to flyprodusentene til å levere en maskin som kan håndtere den.

Ruten mellom Singapore og New York flyr vanligvis vestover, men kan også fly østover over Stillehavet. Alt avhengig av vind og værforhold under den 16 700 kilometer lange turen. Ruten har en rutetid på 18 timer og 45 minutter.

Verdens lengste flyruter

Når den nye ultra lange ruten starter, konkurrer ruten med følgende;

  • Doha – Auckland, 14 536 kilometer, flys av Qatar med en 777-200LR
  • Perth – London, 14 499 kilometer, flys av Qantas med en 787-9
  • Dubai – Auckland, 14 202 kilometer, Emirates som flys med en A380-800
  • Los Angeles – Singapore, 14 114 kilometer, flys av United Airlines med en 787-9
  • Houston – Sydney, 13 834 kilometer, flys av United Airlines med en 787-9

%d bloggere liker dette: