Flyselskap

Norwegian frykter motortrøbbel

Norwegian frykter direkterute til Singapore strandet i California

Flyselskapet Norwegian frykter nok en sommer med motortrøbbel på de største flyene.

I en uttalelse mandag gir Norwegian uttrykk for at selskapet er godt forberedt til årets sommertrafikk. Likevel er det bekymringer knyttet til motorene på de elleve nye Boeing 787 Dreamlinere som skal leveres.

Flyene er utstyrt med Rolls-Royce-motorer. Produsenten av disse sa tidligere mandag at det er oppdaget et problem knyttet til kompressoren i jetmotoren Trent 1000 til flere fly, og at dette problemer nå ser ut til å spre seg til flere fly.

Norwegian frykter

– Som vi tidligere har signalisert ser sommertrafikken ut til å gå bra. Men vi har bekymringer knyttet til Dreamlinerne våre, sier pressetalsmann Lasse Sandaker-Nielsen til Reuters.

Han legger til at Norwegian har tatt høyde for at disse flyene kan bli satt på bakken og har av den grunn leid tilleggskapasitet.

I fjor sommer hadde flyselskapet store problemer med Dreamlinerne. Kanselleringer og forsinkelser kostet dem flere titall millioner dollar.

– Det er ikke en ideell situasjon, og vi kan ikke betale for en tjeneste vi ikke får levert, sier Sandaker-Nielsen om motorproblemene.

##

 

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9000 dedikerte medarbeidere.