Flyselskap

Rekordmåned for SAS i juni 2018

monopol milliardemisjon SAS utsteder Rekordmåned

Flyselskapet hadde en kabinfaktor – som angir hvor fulle flyene var – på 81,8 prosent, noe som er en økning på 1 prosentpoeng.

Kapasiteten i skandinaviske markedet har hatt en akselererende økning i våres, og den er ventet å fortsette gjennom sommeren ut året, heter det i en børsmelding fra SAS fredag.

For regnskapsåret 2017/2018 planlegger selskapet å øke, angitt i tilgjengelig setekilometer (ASK) med mellom 1 og 3 prosent. Dette er et resultat av de lengre europeiske rutene og ekstra seter i selskapets nye Airbus A320neo-fly.

Rekordmåned – nedgang på innland

For europeiske ruter og flygninger mellom de skandinaviske landene økte trafikken med 4,9 prosent fra juni i fjor til samme måned i år. Økningen er størst på europeiske ruter til og fra Sverige og Danmark.

Innenlandsrutene hadde en nedgang på 1,5 prosent, samtidig som kapasiteten falt 0,1 prosent. SAS forklarer dette hovedsakelig med en noe lavere kabinfaktor innenlands i Norge.

Norwegian la fram sine trafikktall for juni dagen før SAS. Det norske lavprisflyselskapet kunne melde om en økning på hele 14 prosent, til 3,5 millioner passasjerer. Norwegian hadde samtidig en kapasitetsvekst på 43 prosent, i tillegg til at kabinfaktoren steg med 0,8 prosentpoeng til 90,5 prosent.

 

Kilde: NTB / Newsweb