Flyselskap

Sichuan Airlines åpner rute til Chengdu – Pandaens hjemby

Sichuan Airlines

Fra desember vil det kinesiske flyselskapet Sichuan Airlines fly direkte mellom Chengdu og København. Dette blir CPHs tredje nye rute til Asia i år.

Den offisielle Kina-Danmarks turisme år 2017 har virkelig startet flytrafikk mellom de to landene.

Den 10. desember vil det kinesiske flyselskapet Sichuan Airlines ta av fra Københavns flyplass for første gang å fly til byen Chengdu, kjent som verdens panda hovedstad. Tjenesten vil fungere to ganger i uken.

Det er bare noen få måneder siden Air China åpnet sin første rute fra Beijing til København, mens Cathay Pacific den 2. mai startet fly fra Hong Kong til København. Ingen Chengdu er annonsert. Så i år har CPH landet fire nye ruter til Asia.

«Jeg tror vi bør være stolte av vår suksess med å trekke tre nye ruter fra baksiden av Kina-Danmark turisme år 2017,»  «Kina er et viktig marked for Danmark, ikke bare når det gjelder handel, men også når det gjelder turisme, hvor jeg ser stort potensial.»

Rasmus Jarlov, Industriminister, handels- og finansminister.

Pandaens hjemby

Pandaparken nord i Chengdu er både en dyrepark og et forsknings- og avlssenter med målsetningen å bevare og opplyse almenheten om kjempepandaene. Ved å forske på pandaer i fangenskap håper man å kunne øke forståelsen for pandaer i allmenhet og dermed bidra til gagns for den ville populasjonen. Parken ble grunnlagt i 1987 med seks kjempepandaer, som gjennom avl resulterte i en flokk på 83 dyr i 2008. Utover kjempepandaene har man også blant annet kattebjørner og rhinopithecus-aper.

I januar 2012 ble seks pandaer fremavlet i fangenskap sluppet fri i et «halvvilt» miljø i Dujiangyan i Chengdu. Hvis dette viser seg vellykket mener vitenskapsfolk at det betyr et gjennombrudd for bevaringen av kjempepandaen i det ville.

Fakta om Sichuan Airlines

  • Sichuan Airlines, basert i Chengdu, ble grunnlagt i 1986 av China Eastern, China Southern og Shandong Airlines.
  • Selskapet har en flåte på 132 fly og rundt 80 destinasjoner på rutekartet.
  • Sichuan Airlines startet som en innenlands operatør, men har siden åpnet ruter til andre land i Asia og nå langdistanseuter til både Europa og USA.
  • København er selskapets tredje destinasjon i Europa.
  • Ruten mellom Chengdu og København vil bli betjent av en Airbus A330-300 med kapasitet til 301 passasjerer.
  • Det blir to avganger i uken, på mandager og fredager.
  • Flyet lander i København klokken 05:45 og har utreise kl 13:10.

%d bloggere liker dette: