Flyselskap

A380 på Avinor Oslo Lufthavn

A380 på Avinor Oslo Lufthavn

Ikke hverdagskost – En Airbus A380 parkert ved Avinor Oslo Lufthavn. Bildet er tatt av Peder Mathisen © , og jeg har fått godkjenning for videre publisering.

Flyet har avgang til Gatwick klokken 1230 som DI8992 (tomflight). Den skal fly Gatwick-John F. Kennedy (New York) for Norwegian i minst en uke, muligens lenger.

I følge nettforumet Flyprat.no skal selskapet ha leid inn kjempeflyet med utgangspunkt i ruten mellom Gatwick ved London og John F. Kennedy-flyplassen ved New York.

A380 på Avinor Oslo Lufthavn

Onsdag kom nyheten i portugisiske medier hvor det ble kjent at HiFly hadde inngått en avtale med et europeisk selskap om å fly A380-flyet fast på ruter de neste tre ukene.

Nettstedet Hangar.no har fått bekreftet fra Norwegian at selskapet har leid inn flyet for å betjene avganger fra London frem til 23 august. Fra 24. august skal flyet inn i trafikk for Air Austral i følge nettsiden One Mile at the time. Det skal da opereres mellom Paris og Reunion.

Oslo lufthavn høynet beredskapen fordi det enorme flyet har et vingespenn på hele 79,8 meter, mer enn dobbelt så mye som et «mer normalt» passasjerfly, ifølge NRK.

– Vi har økt kontroll av rullebanene både før og etter landing, fortalte kommunikasjonssjef i Avinor Gurli Høeg Ulverud.