Flyselskap

Etihad Airways inn i Star Alliance ?

Inn i Star Alliance

Etihad Airways har åpnet døren for å potensielt bli med i Star Alliance da flyselskapet søker å revurdere sin forretningsmodell ved å inkludere nye allianser og codeshare-partnerskap. Etihad Airways inn i Star Alliance ?

Etihad lanserte sin egen partnerallianse-ordning i 2014 med syv andre flyselskaper. Allerede tre av disse Etihad Regional, Airberlin og Niki er ikke lenger i drift. Alitalia fortsetter å kjempe etter at det er ble begjært konkurs i 2017.

Arabian Business forteller at Etihad Aviation Group CEO Tony Douglas indikerte at flyselskapet ville vurdere å bygge tettere bånd med Star Alliance, som starter med codeshare ruter med Star Alliance-medlemmer, på samme måte som avtalen med Star Alliance-medlemmet Lufthansa.

Inn i Star Alliance ?

“Tidligere ble Etihad-gruppen identifisert som en egen allianse. Og i henhold til Star Alliance-reglene, fikk ikke medlemmene samarbeide med oss ​​rundt codeshare ruter.”

Tony Douglas, CEO, Etihad Aviation Group.

Han ønsket ikke å bekrefte at Etihad ville bli med i det globale Star Alliance-nettverket ennå.

Flyselskapet ønsker seg bort fra en strategi med vekst for veksten skyld, og i stedet “se etter bærekraftig vekst”. En måte kan være å bygge allianser med partnere å bygge forbindelser i sine nettverk gjennom codeshare hvor begge parter er enige om å gjøre det.

Om Etihad Airways

Etihad Airways, grunnlagt i 2003 er det nasjonale flyselskap i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater. Det har base i hovedstaden Abu Dhabi.

Etihad er den arabiske forkortelse av De forente arabiske emirater. Selskapet opererer med flyvninger til Midtøsten, Europa, Det indiske subkontinent, Nord-Amerika, Det fjerne østen, Afrika, Sentral Asia, og Oseania. Hovedbasen er på Abu Dhabi International Airport. Selskapet er et av de raskest voksende flyselskaper i verden.

Etihad Airways ble grunnlagt som De forente arabiske emiraters nasjonale flyselskap i 2003. Flyvningene startet med en sermoniell flyvning til Al Ain den 5. november 2003 og første kommersielle flyvning startet 12. november 2003 med flyvning til Beirut. I de påfølgende måneder ble det opprettet en ny rute nesten hver måned.

I juni 2004 fløy selskapet sin første flyvning fra UAE til Genève etterfulgt av Brussel og Toronto i oktober 2005.

Etihad anses for å være ett av de beste i bransjen, og selskapet topper listene over verdens mest luksuriøse flyselskaper.

Etihad Airways har mottatt over 30 utmerkelser siden det ble opprettet i 2003. Det har en fire-stjerners status hos Skytrax.

%d bloggere liker dette: