Article

Direkte til verdens beste strender

verdens beste strender

I vinter blir det enda lettere å reise til Thailand. I tillegg til flyrutene som går til Phuket og Bangkok har Norwegian satt opp hele 6 direkte avganger i uken til Krabi. Turoperatørene solfaktor.no og Apollo tilbyr pakkereiser inkludert hotell på disse avgangene.

Nordmenn er glad i Thailand og nå blir det enda lettere å komme til det området som mange mener er det aller fineste. Flyene starter å gå allerede i slutten av oktober. Det er to flyavganger i uken fra Oslo mens de øvrige avgangene går fra Stockholm og København.

Vi ser at interessen for Krabi allerede er tilstede i markedet. Svært mange har vært der før og flere reiser tilbake år etter år. At det nå er mulig å fly direkte gjør området enda mer tilgjengelig.

Knut Ekerum i restplass.no

– Flyavgangene fra Oslo går tirsdager og søndager med retur fra Krabi mandager og onsdager så mulighetene er mange for å være borte akkurat så lenge eller så kort man ønsker, legger Ekerum til.

avganger til Los Angeles Norwegians globale ekspansjon fortsetter med lanseringen av ny direkterute mellom Paris og Denver. Norwegian tilbyr 58 ruter mellom Europa og USA, det er flere enn noe annet europeisk flyselskap. - Vi er glade for å gi reisende på begge sider av Atlanteren enda flere direkteruter til en lav pris. Både Paris og Denver er attraktive reisemål som vil bidra til økt turisme og lokal verdiskaping, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Norwegian. Norwegian vil fly to ganger i uken mellom Paris og Denver, med oppstart 9. april 2018. I begynnelsen av juli lanserte Norwegian nye ruter fra London Gatwick til Chicago og Austin, samt fra Paris til Boston og Oakland/San Francisco. Tidligere i år lanserte Norwegian også ruter fra London til Paris og Denver

Ao Nang – hjertet i Krabi-provinsen

Selv om stedet ikke er så stort er kystbyen Ao Nang selve hjertet i Krabi-provinsen. Her finnes alt av hoteller, restauranter, barer og butikker. Det som imidlertid er Ao Nangs store fortrinn er nærheten til en vakker skjærgård med flotte, små øyer. Bystranden er rett nedenfor hovedgaten. Her er det stor trafikk med longtailbåter som går ut til øyene. Et stykke lengre vest ligger Klong Muang som er mye roligere med flere eksklusive hoteller og en rolig, finkornet strand.

Koh Lanta – familiefavoritten

Øya sør for Ao Nang har blitt et populært sted for familier, faktisk så populært at mange velger å tilbringe deler av barselspermisjonen her. Familiestrendene er først og fremst Khlong Dao og Long Beach med sine små og mellomstore hoteller og idylliske strandrestauranter hvor du går barbent til middag. Som overalt ellers i Thailand blir barna møtt med åpne armer. En annen strand er Klong Khong, den regnes som backpackernes favoritt. Her er det litt mindre barnevennlig pga store bølger. Til gjengjeld tiltrekker stranden seg mange surfere.

Railay Beach – klatreeldoradoet

Frister det med mer enn 600 klatreruter rett utenfor bungalowen? Noen av dem omtales til og med som “world class”. Det sies at du blir belønnet med panoramautsikt over det vakreste landskapet i Thailand når du når toppen. De siste årene er det imidlertid kommet flere hoteller og bungalower med svært god standard på Railay Beach så det er ikke nødvendig å henge i fjellveggen for å nyte de vakre strendene og landskapet. Området er bilfritt og ligger bare en kort tur med longtailbåt fra Ao Nang.

Koh Yao Noi og Kho Yao Yai – paradisøyene

Yao Yai er den største, men minst utbygde øya. Hovedveien går fra øst til vest og er omkranset av jungel og tykk mangroveskog kantet med hvite, uberørte strender, kokosnøttpalmer og gummiplantasjer. Yao Noi er langt mer utbygd, med et større utvalg hoteller og restauranter.

Phi Phi Don – partyøya

Phi Phi Don og Phi Phi Leh holder koken som Thailands mest kjente ferieøyer, og ikke uten grunn. Her er strendene ekstra hvite, dykkeforholdene gode og badevannet turkist og klart. Det er kun den største øya, Phi Phi Don, som er bebodd. De siste årene har den tiltrukket seg en hel del festglade unge mennesker fra hele verden så partystemningen er det ingenting å si på.

%d bloggere liker dette: