Flyselskap

Norwegians irske datter dobler tapet

utvider samarbeidet dobler tapet

Pengene renner ut av Norwegian Air International. Norwegians Irlandske-virksomhet dobler tapet.

Norwegians irske datterselskap, Norwegian Air International (NAI), tapte 445,7 millioner dollar (3,78 milliarder kroner) før skatt i fjor, skriver Independent.

Det er nær en dobling av underskuddet sammenlignet med året før. Ifølge selskapet skyldes tapet primært etablering av nye baser og tilbud til kunder, skriver avisen.

Inntektene fra billetter og ombordsalg og ekstra tjenester økte til 1,94 milliarder dollar (17 milliarder kroner), fra 1,43 milliarder i samme periode i fjor.

De totale inntektene var like over to milliarder dollar, tilsvarende 14,86 milliarder kroner.

Oppkjøpsspekulasjoner

NAI er et datterselskap som blant annet leier fly av morselskapet Norwegian Air Shuttle, slik at regnskapstallene kan påvirkes av dette.

Vi har nådd toppen for vår vekstfase og planlegger å bygge på suksessen til våre transatlantiske ruter fra Irland ved å skape flere jobber, lansere flere flyginger og en ny rute til Canada.

Talsperson for Norwegian til Independent.

Det har den siste tiden vært stor interesse rundt Norwegian og hvorvidt selskapet kan bli kjøpt opp. Oppkjøpsspekulasjonene skjøt for alvor fart da International Airlines Group (IAG) den 12. april innrømmet at de var interessert i Norwegian. Senest i starten av august sa IAGs toppsjef at han fortsatt er interessert i å by på flyselskapet, tross dets anstrengte finansielle situasjon.

Omstridt drift – dobler tapet

Det var i 2013 at Norwegian avslørte planene om et heleid datterselskap i Irland. Det nye selskapet ble opprettet med det formål å finansiere og lease flyene tilbake til Norwegian.

I februar 2014 fikk selskapet lisens- og driftstillatelse fra irske myndigheter, men søknaden var omstridt. Arbeidstagerorganisasjoner har ment at selskapet oppretter de utenlandske basene for å kunne bruke lokalt ansatt personale. Det har også blitt stilt spørsmål ved om utenlandsregistreringen svekker tilsynsmyndighetene, og dermed også sikkerheten.

%d bloggere liker dette: