Flyselskap

SAS leverer et av sine sterkeste resultater all time

SAS leverer Malaga basen SAS erkjenner kanselleringer resten av sommeren lanserer salg onkel skrue kapitalutvidelse bedriftskunder SAS styreleder torsdag 1 februar 2018

Til tross for utfordringene med kanselleringer i sommer og dyrere flybensin, hadde SAS et resultat på 1,97 milliarder svenske kroner i perioden mai-juni.

– Dette er et av de sterkeste resultatene i SAS’ historie, til tross for høyere drivstoffkostnader og operative utfordringer. Jeg ber rammede passasjerer om unnskyldning og vil takke våre engasjerte kolleger for arbeidet de har gjort med å ta hånd om kundene våre, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar.

SAS tjente 2,1 milliarder svenske kroner på driften i selskapets tredje kvartal, som strekker seg fra 1. mai til 31. juli.

Han ber samtidig passasjerene om unnskyldning for de flere hundre flyvningene som ble innstilt i sommer. Ifølge SAS skal «uforutsette kostnader» ha belastet kvartalsresultatet med 100 millioner kroner. De økte bensinprisene har bidratt med en ekstrakostnad på 500 millioner svenske kroner.

Dyrere drivstoff

Flybransjen er under press som følge av høyere oljepris. Siden i fjor sommer har oljeprisen steget fra 45 til over 75 dollar fatet, og det påvirker også én av de største enkeltkostnadene til flyselskapene. SAS har klart å utsette store deler av den negative effekten fordi det låste prisen for nesten hele årets forbruk til en fastpris sist vinter.

Derimot vil høyere oljepris påvirke kostnadene gradvis mer utover høsten, og det kan gi dyrere billetter for forbrukerne.